Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Više od 10 hiljada ljudi posetilo je trinaesti po redu ARLEMM, koji je i ove godine trajao 16 dana uz koncerte, predavanja i časove vodećih muzičara iz celog sveta.

Ovogodišnju manifestaciju obeležili su koncerti orkestra GRMI, grupe Kalem, Zvonka Bogdana, Prvog beogradskog pevačkog društva i mnogih drugih. I ove godine dešavanja su prenošena uživo putem Yettel mreže kako bi ljubitelji muzike mogli da prate koncerte sa bilo kog mesta u svetu.

„Zaista je poseban osećaj organizovati festival u manjim sredinama, a napraviti ovakav brend, kao što je danas ARLEMM, bilo je vredno truda” – dele svoje utiske organizatori.

Oko 150 mladih polaznika iz zemlje i inostranstva imalo je priliku da radi sa vrhunskim predavačima i profesorima violine, violončela, kontrabasa, klavira, viole,kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, kamerne muzike, solo pevanja i gitare, a potom svoje veštine pokaže na koncertima na otvorenom.

Osnivač i organizator neprofitne manifestacije ARLEMM je Udruženje za širenje i podsticaj muzičke kulture u Srbiji – MUZIKUS, a realizaciju je podržao Sokoj sredstvima Fonda za kulturna davanja.

Foto: YouTube Arlemm

sokojAsset 2

ZAVRŠENA MANIFESTACIJA ARLEMM 2022.

ZAVRŠENA MANIFESTACIJA ARLEMM 2022.