Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Festival kamerne muzike BLISS – šesti po redu biće realizovan od 5. do 8. jula 2023. godine u Gornjem Milanovcu. Ove godine festival se realizuje pod sloganom „Buđenje“ (života, istorije, snova i vere). Koncerti će biti realizovani u holu i sali Doma kulture.

Na koncertu otvaranja u sredu, 5. jula od 20 sati na programu je muzika Peterisa Vasksa u izvođenju kvarteta BLISS. Uslediće koncert u čast Vasilija Mokranjca (100 godina od rođenja) u izvođenju umetnika iz Beograda i Niša. Koncert „Buđenje snova“ posvećen Edvardu Grigu (180 godina) a na kome će nastupiti festivalski orkestar BLISS, na repertoaru je u petak, 7. jula.

Poslednjeg dana festivala (8. jul 2023) od 19 sati u velikoj sali Kulturnog centra, nastupiće kamerni orkestar „Metamorfozis“ iz Beograda. Reč je o orkestru koji se ubraja među najbolje u Srbiji. Potvrda tome su brojni nastupi u zemljama Evrope i sveta. Na festivalu BLISS „Metamorfozis“ će nastupiti sa umetničkim rukovodiocem Sašom Mirkovićem, violinistom, i sjajnim umetnikom Draškom Adžićem, koji će svojim vokalnim umećem izvesti svoje kompozicije.

Festival BLISS je podržao Sokoj iz Fonda za kulturna davanja.

sokojAsset 2

POČINJE 6. BLISS U GORNJEM MILANOVCU

POČINJE 6. BLISS U GORNJEM MILANOVCU