Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Muzičko-koreografska svita na muziku srpskih savremenih autora pod nazivom ’’Život i preobraženje – pet elemenata’’naziv je projekta koji izvodi Beogradski kamerni orkestar ’’Ljubica Marić’’ i  plesači.

Koncerti će biće održani u pozorišnoj sali Doma kulture u Novom Bečeju u četvrtak 17. novembra, u Kulturnom centru Opova u subotu 19. novembra i u Domu kulture Studentski grad u utorak 22. novembra.

Dirigent je Rade Pejčić a koreograf: Vera Obradović

Koncert predstavlja prezentaciju savremenog srpskog stvaralaštva, muziku kompozitora koji su nas napustili u vreme globalne pandemije, s ciljem da im još jednom odamo počast zbog nemerljivog doprinosa srpskoj savremenoj umetničkoj muzici. Kompozitori poput: Trajkovića, Hristića, Kulenovića, Žebeljan, Bošnjaka, Živković, Vujića, Hofmana.

Koncert predstavlja prezentaciju određenih muzičkih dela, upotpunjen dramaturškim i plesnim elementima, kao svojevrsna muzičko-scensko-koreografska svita.

Danas u svetu veoma je prisutan koncept spajanja savremene muzike i plesa, što čini veoma pogodno sredstvo za dodatno približavanje značajnih dela srpske umetničke muzike publici.

Projekat je podržao Sokoj iz Fonda za kulturna davanja

sokojAsset 2

’’ŽIVOT I PREOBRAŽENJE – PET ELEMENATA’’

’’ŽIVOT I PREOBRAŽENJE – PET ELEMENATA’’