Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Ove godine, zbog posebnih okolnosti koje je donela epidemije virusa, festival BUNT 8.0 se održava kako u sajber-prostoru, preko video-striminga, tako i u prostorima Kolarčeve zadužbine i Atrijuma Narodnog muzeja, uz striktno poštovanje svih pravila mera i ponašanja.

Pred publikom će se programi BUNT-a održati čak četiri puta.

U nedelju 20. decembra u 11 časova, u okviru promenadnog koncerta u sali Kolarca, biće održan koncert pod nazivom Kamerni zvuci festivala BUNT. Učestovaće nekoliko generacija umetnika, a program čine dela Betovena i Bramsa. Najmlađu generaciju talentovanih muzičara predvodiće flautista Strahinja Radoičić, violončelista Vuk Ovaskainen, violista Nemanja Adamović, kao i njihove nešto starije kolege, violinista Igor Vasiljević i pijanisti Jovana Nikolić i Uki Ovaskainen.

Istog dana 20. decembra u 12 časova, nakon promenadnog koncerta, u Galeriji Kolarca će biti otvorena izložba a potom i promovisana Fotomonografija BUNT 3.0 – 7.0. dugogodišnjeg saradnika festivala Milana Bašića.

 U utorak, 22. decembra u Atrijumu Narodnog muzeja, u 15 časova imaćemo priliku da čujemo izuzetan gudački duo, violina – violončelo,  Gordan Nikolić – Selin Flamen, koji će interpretirati kapitalna dela Ravela, Kodaja i Dejana Despića!

Četvrti i poslednji susret sa publikom, kojim se ujedno BUNT 8.0 zatvara, biće održan u sredu, 23. decembra, u 15 časova, u sali Kolarčeve zadužbine.

Program solističkih i kamernih bravura naših i inostranih umetnika, posvećen je poetikama francuskih kompozitora s kraja 19. i prve polovine 20. veka i čine ga kompozicije  Debisija, Mesijana, Ravela i Lili Bulanže. Biće to vrhunski umetnički mozaik za koji se u Srbiju na kratko vraćaju velika evropska izvođačka imena kao što su pijanistkinja Tamara Stefanović i violinista Gordan Nikolić.  Sa njima će svirati i gošća iz Francuske, violončelistkinja Selin Flamen, dok će od domaćih umetnika nastupiti sopran Katarina Jovanović i flautista Ljubiša Jovanović.

 Festival BUNT 8.0 је  pomogао Sокој iz Fonda za kulturna davanja  kao i Francuski Institut za kulturu, a ulaznice za Kolarčevu zadužbinu se naplaćuju i moraju se rezervisati unapred zbog ograničenog broja mesta.

 

http://bunt.rs/bt8/

Foto:  Marco Borggreve , privatna arhiva

BUNT

BEOGRADSKA UMETNIČKA NOVA TERITORIJA

Utorak, 22. decembar 2020.
ATRIJUM NARODNOG MUZEJA 15h

Z. KODÁLY:

Duo za violinu i violončelo op.7 (1914)

Alegro serioso non troppo

Adagio -Andente

Maestroso e largamente, ma non troppo lento – Presto

D. DESPIĆ:

Divertimento, op.201, za violinu i violončelo (2009)

M. RAVEL:

Sonata za violinu i violončelo
Allegro
Tres vif
Lent
Vif, avec entrain

sokojAsset 2

ZAVRŠNICA FESTIVALA BUNT 8.0

ZAVRŠNICA FESTIVALA BUNT 8.0