Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Proslava velikog jubileja na Tašmajdanu 10. septembra 2022.

YU GRUPA, najdugovečniji rokenrol sastav na prostoru bivše Jugoslavije, 10. septembra na Tašu pravi veliki muzički događaj, na kome će obeležiti važan jubilej, 50 godina postojanja u krugu svojih prijatelja, kolega i verne publike.
Ovom velikom bendu u svakom smislu, na bini će se pridružiti veliki broj muzičara, kolega iz cele Jugoslavije, koji će se svi predstaviti tokom uzbudljive i dinamične kampanje za koncert, koja će trajati celo leto, uz pregršt iznenađenja.
Članovi benda YU GRUPA, vole da naglase da ih „samo ljubav i jednostavnost” održavaju svih ovih godina.

YU GRUPA je bend koji najduže postoji na ovim prostorima i koji je prvi počeo da kombinuje rok muziku sa elementima tradicionalne muzike sa balkanskih prostora.
YU Grupu su u jesen 1970. godine osnovali Dragi i Žika Jelić, orguljaš Miodrag Mive Okrugić i bubnjar Velibor Boka Bogdanović, pod radnim nazivom Idejni posed. Na nastupu u zemunskom klubu “Sinagoga” 29. novembra iste godine, disk džokej Zoran Modli je pozvao publiku da im odabere ime. Prihvaćen je predlog Miroslava Stanivuka i od te večeri su postali YU GRUPA. Godinama kasnije svirali su redovne rođendanske koncerte 29. novembra, na Dan Republike.

YU GRUPI će se na koncertu pridružiti dvanaest veličanstvenih kolega iz čitavog regiona.

Tihomir Pop Asanović, Momčilo Bajagić Bajaga, Janez Bončina Benč, Dejan Cukić, Nikola Čuturilo Čutura, Bora Đorđević, Zvonimir Đukić Đule, Bruno Langer, Sead Lipovača Zele, Saša Lokner, Dado Topić i Vlatko Stefanovski.

sokojAsset 2

YU GRUPA – VIŠE OD 50 GODINA ČISTOG ROKENROLA

YU GRUPA – VIŠE OD 50 GODINA ČISTOG ROKENROLA