Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Sabor narodne muzike koju organizuje Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije (SEMUS) i RTS proglasio je pobednike prve večeri na kojoj se takmičilo 14 kompozicija u kategoriji Starogradske pesme i romanse. Nagrade su dodeljivane prema glasovima stručnog žirija, koji su činili Biljana Krstić, Nenad Kamidžorac, Jelena Gavrilović, Ivan Milinković i predsednik žirija, Žarko Dančuo, ali i publike.

Pobednička kompozicija po oceni žirija je „Na dnu boce“, koju je komponovao i izveo Đorđe Čavić, drugo mesto osvojila je pesma „Kako si srećo“, koju je otpevala Jasna Đokić na muziku i tekst Dragana Pavlovića u aranžmanu Aleksandra Kovačevića a trećeplasirana je „Beograde beli grade“ koju je interpretirao Strahinja Živanović za koju je muziku i aranžman uradio Rade Radivojević na tekst Dragana Radonjića.

Direktor Sokoja, Dejan Manojlović je uručio trećeplasiranoj kompoziciji „Beograde beli grade“  nagradu koju dodeljuje Sokoj.

Publika, koja je glasala putem SMS, dodelila je pesmi „Tamburice moja mila“, koju je komponovala Mari Mari a izvela Marija Serdar najveći broj glasova, numera „Vina mi dajte“ u izvođenju Stefana Nikolića i orkestra „BonTon“ za koje je muziku i tekst napisao Bela Ištvan u aranžmanu Dubravka Isakova Cicka je na drugom mestu, a trećeplasirana je „Ljubavna romansa“, na tekst i muziku Dejana Nedića u aranžmanu Nemanje Mihajlovića koju su otpevali Ivana Dimkovski i Aleksa Savić.

U revijalnom delu festivala nastupili su Zvonko Bogdan i grupa Legende na čelu sa Zoranom Dašićem Dašom, a ova dva muzičara su, uz Slavka Perovića, ovogodišnji dobitnici najznačajnije nagrade koju dodeljuje Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije (SEMUS), a to je „Nacionalni estradno-muzički umetnik Srbije“.