Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

U Beogradu će 13. i 14. juna, sa početkom u 19 časova, premijerno biti održan festival autorske džez muzike pod nazivom “Solar Jazz Festival”. Publika će u Dorćol Placu (Dorćol Platz), imati priliku da čuje šest koncerata eminentnih domaćih džez kompozitora i izvođača. 

Festival će otvoriti pijanista i kompozitor Dragan Ćalina, koji sa svojim kvartetom ima dva objavljena albuma, “Circle” (2019) i “Third Country” (2021). Potom nastupa Milena Jančurić Kvintet, koji će se publici predstaviti numerama sa debitantskog albuma “Shapes and Stories”. 

Poslednji koncert prve večeri obeležiće nastup kvarteta Ivana Radivojevića koji je avangardnim zvukom zaintrigirao mnoge slušaoce nakon objavljivanja svog prvog albuma pod nazivom “In Plain View”. 

Drugi festivalski dan će otpočeti nastupom kvarteta koji predvodi saksofonista Maks Kočetov, a koji je prošle godine objavio album pod nazivom “Altered Feelings”.  Na drugom koncertu nastupa kvintet gitariste Aleksandra Petrovića, jednog od istaknutih predstavnika džez scene mlađe generacije. Poslednji nastup festivala počinje u 22 časa, a publiku očekuje najveći ansambl – sekstet na čelu sa novosadskim gitaristom Borisom Hložanom, čiji se debi album očekuje ove godine.  

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji putem Tickets.rs

Projekat je podržao Sokoj iz Fonda za kulturna davanja.

sokojAsset 2

SOLAR JAZZ FESTIVAL 13. I 14. JUNA PREMIJERNO U BEOGRADU

SOLAR JAZZ FESTIVAL 13. I 14. JUNA PREMIJERNO U BEOGRADU