Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Kontakt konferencija je vodeća platforma za jačanje kulturne infrastrukture regiona i centralno mesto za profesionalce u muzičkoj industriji.

Vođena od strane veterana muzičke scene, Kontakt konferencija predstavlja jedinstveni skup u Beogradu, koji obuhvata panel diskusije, radionice, izložbe i koncerte i predstavlja srž nezavisne muzičke scene na Balkanu.

Cilj konferencije je  jačanje kulturne i muzičke infrastrukture regiona kroz povezivanje, umrežavanje i saradnju među muzičkim profesionalcima, umetnicima i ljubiteljima muzike.

Kontakt nudi širok spektar aktivnosti od panel diskusija koje pokrivaju aktuelne teme u muzičkoj industriji, preko radionica koje nude praktična znanja, do izložbi koje vizualno predstavljaju muzičku kulturu, Kontakt konferencija nije samo događaj, već platforma gde se muzički delatnici i ljubitelji muzike okupljaju da dele, uče i rastu zajedno.

U četvrtak 21. marta u  Jugoslovenskoј kinoteci sa početkom u 12 časova, svečano će biti otvorena Kontakt konferencija

Panel pod nazivom Muzika kao superzačin u predstavama, marketingu, kampanjama počinje u 13.45.

Moderatorka je Zdenka Milanović (Lampshade Media, RS)

Na panelu će, kao predstavnik Sokoja, učestvovati Srećko Barbarić , pomoćnik direktora a ostali učesnici su  Aleksandra Kovač (kompozitorka i kantautorka, RS), Ana Krstajić (kompozitorka, RS), Boško Mijušković (straight mickey and the boyz, Turbo Trans Turisti, RS).

Panel detaljnije istražuje kako muzika može obogatiti i transformisati različite kreativne i komercijalne projekte. Od predstava koje koriste muziku da pojačaju emotivni doživljaj, preko marketinških kampanja koje se oslanjaju na muzičke elemente da bi privukle pažnju i poboljšale brendiranje, do društvenih i reklamnih kampanja koje koriste moć muzike da pošalju snažne poruke, ovaj panel otkriva kako je muzika nezamenljivi element u kreiranju dubljeg utiska na publiku. Razmatrajući primere uspešnih i manje uspešnih integracija muzike, učesnici panela će podeliti svoje uvide i iskustva, nudeći vredne lekcije za korišćenje muzike kao efektivnog alata u različitim kontekstima.

Detaljan program je dostupan na sajtu https://www.kontakt.org.rs/