Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Beogradska muzičarka Ana Ćurčin je godinama komponovala muziku za pozorište, film, video igre, reklame. Izbor muzičkih opusa predstavlja na svom prvom albumu primenjene muzike “Scene”, koji je dostupan na svim digitalnim striming platformama. Snimanje i produkciju ovog albuma pomogao je Sokoj.

Retko se dešava da se umetnik potpuno “otkrije” pred svojom publikom, a “Scene” su upravo to – ulazak u intimni svet Ane Ćurčin, njene snove i inspiraciju.

Na albumu “Scene” Ana peva na srpskom, engleskom, ruskom i španskom jeziku, svira gitaru i klavir, komponuje i producira i predstavlja se kao kompletna autorka muzike koja kombinuje žanrove i osećanja. Zastupljene su kompozicije koje je komponovala za pozorišne predstave “Svedobro”, “Kiri i Klodel” i “Ja često sanjam revoluciju”, dokumentarne filmove “Zaveštanje” i “Las Distancias”, video igru “Golfclub: Wasteland”, serijal „Klavirsko nebo“, televizijske reklame, kao i kompozicije koje su nastale u sklopu saradnje sa Ansamblom „Kolo“.

Poseban kuriozitet vezan je za bandcamp izdanje, na kojem se nalaze dve bonus pesme: dva demo snimka pesama koje su nastale za predstavu “Crvena ljubav” A. Kolontaj u režiji Olge Dimitrijević.

Najstarija pesma na “Scenama” nastala je 2013. godine i to je vinjeta “Dreams” – saradnja Ane i Nemanje Mosurovića, a najnovija je iz 2020, “Košuta” koju su Ana i flautistkinja Milena Jančurić komponovale za “Klavirsko nebo #3”. Na albumu se nalaze i dva tradicionala, “Lastavice, lasto” – saradnja s Ansamblom „Kolo“ i prekrasna pesma “Oj, Savice” koju je Ana otpevala za dokumentarni film “Zaveštanje”.

Mastering albuma uradio je Goran Antović, a dizajn omota delo je mlade umetnice Ene Jevtić.

Ana Ćurčin je do sada objavila dva studijska albuma “ Sketches of Belonging “ (2016) i “Differences” (2019).

U nastavku su  linkovi digitalnih striming platformi na kojima je album “Scene” dostupan za slušanje.

agregat linkova: https://album.link/vSJGCNtXTxTQQ
bandcamp: https://anacurcin.bandcamp.com/album/scene
YT plejlista: https://www.youtube.com/playlist?list=PLK8eOOdYqN16WNVe0yY4ulEaez4at6O6B
Spotify: https://open.spotify.com/album/6svjcDnKPz59JSHikPjajH?si=KVg537x_SMWqFiAhZa0ElQ
Deezer: https://www.deezer.com/us/album/183556292

Foto: Danilo Mijatović, Ena Jevtić

sokojAsset 2

“SCENE” – ANA ĆURČIN IZDALA PRVI ALBUM PRIMENJENE MUZIKE

“SCENE” – ANA ĆURČIN IZDALA PRVI ALBUM PRIMENJENE MUZIKE