Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

U utorak, 21. juna 2022. Godine, u Svečanoj sali Udruženja kompozitora Srbije, od 14 časova održaće se revija instrumentalne muzike Udruženja kompozitora Srbije RIMUS 2022.

 Učesnici programa su:

Rade Radivojević, predsednik Udruženja kompozitora Srbije

Dragoljub Dragan Ilić, član Programskog saveta RIMUS-a

Vladimir Graić,  rukovodilac službe PGP RTS-a

O numerama govore  studentkinje i studenti doktorskih i master studija sa različitih odseka Fakulteta muzičke umetnosti koji prate kurs Popularna muzika, a koje je okupila dr Biljana Leković, docent na Katedri za muzikologiju: Marija Kaplarević, Ana Mijailović, Marija Miltojević, Jelena Mladenovski, Milan Nedeljković, Lazar Ostojić, Stefan Savić , Sara Savović

Program:

Vasil Hadžimanov – Morning Colors

Vladan Vučković Paja – Moć govora

Slobodan Marković – Proleća Aldebarana

 Aleksandra Sara Milutinović – Beautiful Mess

Ognjan Ogi Radivojević – Popodnevni tango

Dušan Alagić – Dorćolska igra

Rambo Amadeus – Simfo ex machina

Katarina Pejak – Između

Dušan Duda Bezuha – Sećanja

Aleksandar Saša Lokner – Krugovi 99–22

Dragomir Milenković Joga – Vračar

***

Udruženje kompozitora Srbije – Sekcija kompozitora džez i zabavne muzike, osmislila je festival instrumentalne muzike revijalnog tipa na kome bi naši autori mogli da prikažu svoje stvaralaštvo kroz „pesme bez reči“, budući da u našoj sredini ne postoji manifestacija ovog tipa.  Cilj Festivala jeste podrška i podsticaj autorima da stvaraju instrumentalnu muziku, koja je u današnje vreme potpuno zapostavljena u popularnoj muzici.  Dela pisana specijalno za ovu priliku, koja nisu žanrovski ograničena, izabrao je Programski savet RIMUS-a u sastavu: kompozitori Rade Radivojević, Vladimir Graić i Dragoljub Dragan Ilić.

Projekat je podržan sredstvima Sokojevog Fonda za kulturna davanja a PGP RTS izdaje kompakt disk sa festivalskim kompozicijama.

 

sokojAsset 2

RIMUS 2022.

KONKURS ZA SLANJE PARTITURA – 32. MEĐUNARODNA TRIBINA KOMPOZITORA