Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

U izdanju diskografske kuće Multimedia Music, Vladimir Đurić Đura objavio je svoj treći solo album kao Đura Mornar, pod nazivom „Anđeoske pesme“. Za razliku od Heroja ili Đure i Mornara, ovi solo albumi su uglavnom intimni, lirski poput zbirki poezije koja se peva i to važi za Maštarije, Letnju terasu i sada Anđjeoske pesme.

„Ovo je akustična ploča u kojoj se čuju samo gitare i moj glas. To su lagane pesme koje se pevaju uz gitaru, u drevnoj tradiciji od trubadura do pesnika koje ja volim poput Arsena Dedića, Koena ili Dilena. Anđeoske pesme su u najvećoj meri inspirisane prvim albumima pomenutih umetnika, ali i pesmama Alfreda Zitarose, Marije Dolores Pradere, Amalije Rodrigez, Cezarije Evore itd.  Ja pevam o ljubavi i u ime ljubavi, a ovaj put tema je bila božanska ljubav, odakle je došao naziv Anđeoske pesme. “ izjavio je autor

Dve kompozicije je napisao virtuoz klasične gitare Nemanja Bogunović, koji je ujedno uradio sve aranžmane. Ostale kompozicije i sve tekstove napisao je Vladimir Đurić Đura. Milan Burda je uradio produkciju. Igor Đorić je uradio dizajn omota, a sve fotografije Nebojša Babić.

sokojAsset 2

PROMOVISAN ALBUM „ANĐEOSKE PESME“ VLADIMIRA ĐURIĆA U MULTIMEDIA MUSIC RECORD STORE U BEOGRADU

PROMOVISAN ALBUM „ANĐEOSKE PESME“ VLADIMIRA ĐURIĆA U MULTIMEDIA MUSIC RECORD STORE U BEOGRADU