Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Uz odgovorno i dosledno poštovanje svih preporučenih mera, nedavno je održana promocija nesvakidašnjeg albuma instrumentalne muzike Mladena Pecovića “Pecović- Kanački Guitar duo”u izdanju PGP RTS.

Mladen Pecović poznat je već godinama domaćoj javnosti kao autor .

Ovaj dvojac Mladen Pecović i Nemanja Kanački otisnuo se na izuzetnu avanturu – pod pokroviteljstvom Sokoj-a.  

Organizovali su niz koncerata u manjim mestima u Srbiji, na obostranu radost i zadovoljstvo umetnika i publike. Magija gitarskog zvuka okupila je tako ljubitelje muzike, a duo je, pod utiskom ovih susreta, snimio i studijski album kao virtuoznu uspomenu na staze, lica, predele.

O albumu su na promociji u RTS Klubu govorili direktor PGP RTS-a Vladimir Graić , autorka emisije BUNT i Bunt Rok festivala, Branka Glavonjić ali i autori, Mladen Pecović i Nemanja Kanački.

“Upustiti se u avanturu stvaranja instrumentalne muzike u današnje vreme kada svi očekuju neku poruku koja se izgovara ili prenosi kroz pesmu je veoma hrabro, a Mladen Pecović je to ponovo uradio, svojim drugim izdanjem . Njegova poruka je jasna, muzika ne poznaje granice i ljudska potreba da je stvara, ustvari nosi najjaču i najsnažniju emociju. Tu su reči zaista ponekada suvišne. Kompozicije koje se nalaze na albumu Pecović Kanački duo vezuje jedna zajednička nit a to je da putem muzike možete sa lakoćom obilaziti poznate ali i neistražene predele. Instrumentalna muzika vam ništa ne nameće, iako svaki autor ima neku svoju misao dok je stvara. Ona vam daje slobodu da je tumačite kako vi želite, a to i jeste uloga svake umetnosti. Činjenica da je album snimljen u jednom dahu, uživo u studiju govori o potrebi autora da izvornu ideju prenese na što uverljiviji način. Prepoznaćete raznovrsne stilove, pravce i zvuke vešto i jednostavno uklopljene u ovaj gitarski duo. Zato, poslušajte pažljivo ovaj album jer vas možda odvede negde gde niste ni pomislili da ćete otići ” – rekla je Branka Glavonjić.

Fotografije: Gordan Jović RTS

sokojAsset 2

PROMOCIJA DRUGOG ALBUMA MLADENA PECOVIĆA “PECOVIĆ- KANAČKI GUITAR DUO”

PROMOCIJA DRUGOG ALBUMA MLADENA PECOVIĆA “PECOVIĆ- KANAČKI GUITAR DUO”