Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Deveto izdanje festivala Beogradske Umetničke Nove Teritorije – BUNT, počinje u nedelju i biće posvećeno delima srpskih kompozitora, mladim izvodjačima, neuobičajenim koncertnim programima i inkluzivnom učešću osoba sa posebnim potrebama, saopštili su organizatori.

Programi festivala odvijaće se na Kolarcu, u legatu Josipa Slavenskog, dvorani AKUD “Lola” i u Etnografskom muzeju. Na otvaranju, u dvorani AKUD Lola, 21. novembra nastupa violinistkinja Marija Špengler Marković, koja će izvesti tri solo sonate Johana Sebastijana Baha.

Narednog dana, 22. novembra,  BUNT će biti održan u Legatu Slavenski . Na programu je dvostruki pijanistički resital koji započinje Ivan Bašić, laureat upravo završenog takmičenja u Rimu, a zatim Dejan Sinadinović sa izborom dela srpskih kompozitora. Nastup će te večeri biti završen redje izvodjenim arijama Riharda Vagnera sa sopranom Katarinom Jovanović.

U istom prostoru, mladi umetnici, Nemanja Egerić (klavir) i Angelina Nikolić (flauta), nastupiće 16. decembra sa delima muzike 20. veka.

U okviru devetog izdanja BUNT-a biće održana i promocija knjiga “Život bez kompromisa za umetnost i mir Jelena Šantić, eseji, zapisi, komentari” i “Vreme protesta, borba za kulturu, bunt i nežne životne priče” Miodraga Ignjatovića.

Biće predstavljen i dupli CD “Passion & Devotion” u izdanju Metropolisa, na kojem se nalazi 16 kompozicija srpskih autora za flautu u izvodjenju Ljubiše Jovanovića.

Festival BUNT je podržao Sokoj iz Fonda za kulturna davanja.

sokojAsset 2

POČINJE 9. BUNT

POČINJE 9. BUNT