Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije je, uz podršku Sokojevog Fonda za kulturna davanja, realizovao četvrti Sabor narodne muzike Srbije.

Na festivalu koji neguje i promoviše narodni melos, predstavljene su 32 nove kompozicije, a pobedila je pesma “Duša duše moje”, koju izvodi Milena Lazarević Popović, a čiji su autori kompozitor i aranžer Igor Nedeljković i tekstopisac Jovana Milković.

Drugo mesto pripalo je numeri “Povedi me, srećo moja” u interpretaciji Milene Janković i Jovana Mihaljice, a trećeplasiranu kompoziciju “Dobro veče, prijatelji” izveo je Miloš Radović.

Pored glavne nagrade, dodeljene su i nagrade za: najbolju interpretaciju (“Pogledaj me jednom, vilo” u izvođenju Raše Pavlovića), najbolji tekst (“Povedi me, srećo moja” u izvođenju Milene Janković i Jovana Mihaljice, za koju je tekst pisao Nikica Milenković) i najbolji aranžman Sabora 2022 („Pogledaj me jednom vilo“ – Siniša Vićentijević).

Već drugu godinu za redom, nagrade za interpretaciju, aranžman i nagradu publike, uručio je direktor Sokoja, Dejan Manojlović.

Osim titula, svi ovogodišnji laureati nagrađeni su i novčanim nagradama.

U žiriju festivala bili su: Ljiljana Jorgovanović, Steva Simeunović, Čeda Marković, Milutin Popović Zahar i Vladimir Graić, dok su u finalu to bili Nenad Kamidžorac, Ljubo Kešelj, Gordana Lazarević, Borisav Dugić, Miloš Roganović, Dragica Radosavljević Cakana i Vlada Panović.

sokojAsset 2

ODRŽAN 4. SABOR NARODNE MUZIKE SRBIJE

ODRŽAN 4. SABOR NARODNE MUZIKE SRBIJE