Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

U petak, 5.aprila obeležen je Dan Sokoja na svečanosti u bašti restorana Sokoj.  Proslavi povodom 74. godine rada Organizacije muzičkih autora Srbije, prisustvovali su članovi upravljačkih organa kao i brojni gosti i partneri. Među gostima bili su predstavnici Ministarstva privrede, Zavoda za intelektualnu svojinu, Privredne komore, OFPS, PI, Udruženja kompozitora Srbije, brojnih medijskih kuća sa kojima Sokoj uspešno posluje već godinama. 

Prisutnima su se obratili direktor Sokoja, Dejan Manojlović kao i predsednik Upravnog odbora, Nikola Čuturilo. Manojlović je istakao da je Organizacija muzičkih autora Srbije, protekle godine odlično poslovala i da je ušla u niz rekonstrukcija, od renoviranja zgrade do novog informacionog sistema. Nikola Čuturilo je rekao da mu je želja da za vreme njegovog mandata, sa ostalim kolegama, učini sve što je neophodno da Sokoj bude transparentna i efikasna organizacija za kolektivno ostvarivanje prava muzičkih autora, koja radi u korist svih svojih članova. Posebno je istaknut Fond za kulturna davanja iz koga su finansirani brojni muzički projekti 2023.godine. Minutom ćutanja odata je počast preminulim članovima organizacije.

U muzičkom delu programa nastupili su: kvartet „Wonder Strings“, „Trio Vlade Maričića“, Bora Dugić i „Belgrade Blues Band“.

Foto: Nenad Đurđević

sokojAsset 2