Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Udruženje kompozitora Srbije objavilo je imena dobitnika nagrade koja se dodeljuje pod pokroviteljstvom Sokoja. Nagrada Pavle Stefanović za muzičku esejistiku i kritiku za 2019. godinu  dodeljena je muzikologu prof. dr Tijani Popović Mlađenović, za kritički esej „Spisak br. 2 za simfonijski orkestar /Slike haosa VI Zorana Erića”, javno izložen u Sali Udruženja kompozitora Srbije 17. aprila 2019. i objavljen iste godine u zborniku Tribine Novi zvučni prostori, u izdanju Centra za muzičku akciju i RTS izdavaštva.

Druga nagrada koju, takođe, dodeljuje Udruženje kompozitora Srbije, posvećena  promociji srpske muzike u zemlji i inostranstvu, nosi ime prof. Aleksandra Pavlovića, za 2019. godinu pripala  je akordeonisti prof. mr Vladimiru Blagojeviću. Žiri je takođe odlučio da Zahvalnicu za dugogodišnji doprinos promociji savremene srpske muzike dodeli mr Stani Krstajić, flautistkinji i Sokoju – Organizaciji muzičkih autora Srbije. Čestitamo dobitnicima i zahvaljujemo kolegama iz UKS kao i članovima žirija na dodeljenom priznanju. Iz obrazloženja žirija izdvajamo:

Zahvalnica za dugogodišnji doprinos promociji savremene srpske muzike dodeljena je i Sokoju, organizaciji muzičkih autora Srbije, najznačajnijoj instituciji u tom domenu. Kroz Fond za kulturna davanja, Sokoj ne podržava samo rad i napore UKS-a u organizaciji Međunarodne tribine kompozitora i u mnogim drugim razgranatim aktivnostima, već daje podstrek svim muzičarima koji na razne načine – kroz koncerte, kompakt diskove, predavanja, seminare i razna izdanja – promovišu srpsku muziku. Bile bi potrebne stranice i stranice da bi se naveli svi projekti koje je Sokoj podržao i pomogao, pa iza ove Zahvalnice stoje svi oni muzičari kojima je, upravo kroz tu pomoć, omogućeno da prezentiraju dela naših autora.

Foto: UKS promo; Marko Đoković

sokojAsset 2

NAGRADE UDRUŽENJA KOMPOZITORA SRBIJE

OLAKŠICE KORISNICIMA – POPUSTI