Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Nagradu Udruženja kompozitora Srbije „Darko Kraljić” za muzičko stvaralaštvo/životno delo u domenu popularne muzike za 2022. godinu, dobio  je  kompozitor Slobodan Marković, član aktuelnog saziva Saveta autora Sokoja.

Laureatu će nagrada biti dodeljena na autorskom koncertu planiranom u junu mesecu na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Iz obrazloženja žirija izdvajamo

Slobodan Marković, kompozitor, aranžer, producent i pijanista  je od početka svoje bogate karijere pokazao da se radi o višeslojnoj muzičkoj ličnosti. Kao muzičar sa klasičnim muzičkim obrazovanjem a sa osećajem za savremene muzičke tokove, u ovoj sredini uživa ugled i poštovanje koje je stekao izuzetnim doprinosom u više muzičkih pravaca.

Kao vrsni pijanista nastupao je sa svim našim najpoznatijim orkestrima i muzičkim grupama. Pominjemo njegov doprinos na legendarnim izdanjima Bijelog Dugmeta, Zdravka Čolića, Olivera Mandića i mnogih drugih, a sa podjednakim uspehom je nastupao kao solista džez i simfonijskog orkestra. Neretko je i sam dirigovao orkestrima i dobijao priznanja u zemlji i inostranstvu. Bio je nezaobilazni solista u muzici za filmove i TV serije za koje su muziku pisali Zoran Simjanović, Voki Kostić, Kornelije Kovač i bezmalo svi najpoznatiji autori primenjenog muzičkog žanra.

sokojAsset 2

NAGRADA DARKO KRALJIĆ SLOBODANU MARKOVIĆU

NAGRADA DARKO KRALJIĆ SLOBODANU MARKOVIĆU