Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

U okviru koncertne sezone Make Sense, orkestar Muzikon u saradnji sa džez kvartetom Schime organizuju koncert Fusion Makes Sense koji će biti emitovan, u okviru Agelast Session, na istoimenom YouTube kanalu 23. decembra od 19č.

Event: https://bit.ly/3oExjZ5

Fotografija: Milovan Ilić

Slušaoci će biti u prilici da čuju žanrovske varijacije klasične muzike u fuziji sa džezom. Orkestar će izvoditi autorske kompozicije džez sastava Schime u aranžmanu za džez kvartet i gudački orkestar. Pored već poznatih, premijerno će biti izvedene i  kompozicija ovog džez kvarteta, koje su delo Luke Ignjatovića i Save Miletića. Aranžmane za gudački orkestar potpisuju kompozitori Vladimir Nikolov i Ana Krstajić.

Projekat je dobio podršku Fonda za kulturna davanja Sokoja a  livestream prenos i produkciju koncerta podržali su Hooloovoo i ProductionPool

Agelast kanal: https://bit.ly/3qK7NUo

Schime: https://bit.ly/2KflcTG

Muzikon: https://bit.ly/39X6OtP

*********** 

Ovo je treća koncertna sezona Make Sense. Dva koncerta su održana u septembru – Nature Makes Sense u Botaničkoj bašti i Midnight Makes Sense – ponoćni koncert na terasi Kvake 22. Od svog osnivanja,  Muzikon se igra formom i programom. Od onih u velikim salama, do onih u tramvajima, koncerti Muzikona variraju od premijernog izvođenja prve simfonije Aleksandra Sedlara, preko sviranja muzike Queen- a, Beatles- a i Zeppelin- a, nastupa sa Borisom Berezovskim, Stefanom Milenkovićem, turneje u Kini sa filharmonijom iz Salcburga, do malih nastupa na raznim lokacijama i neobaveznih svirki za sugrađane.

sokojAsset 2

MUZIKON I SCHIME – FUSION MAKES SENSE NA KOLARCU

MUZIKON I SCHIME – FUSION MAKES SENSE NA KOLARCU