Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Autorski koncert Ane Krstajić i Juga Markovića, mladih i uspešnih kompozitora koji svoje karijere grade u zemlji i inostranstvu biće emitovan na Youtube kanalu organizacije Kulturni element.

U ponedeljak 11. januara sa početkom u 20 časova možete pogledati prezentaciju njihove muzike koja je zamišljena kao komunikacija pokreta i zvuka.

Izvodjači na sceni su muzičari Jasmina Raković i Ana Krstajić za klavirom kao i plesači  Mila Stijak, Katarina Bućić, Branko Mitrović I Jakša Filipovac.

Projekat je podržan iz Fonda za kulturna davanja Sokoja.

Zapratite kanal Kulturnog elemnta na sledećem linku

Ana Krstajić je višestruko nagrađivana kompozitorka, koja je diplomirala i magistrirala  na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao i na Berkli koledžu za muziku u Bostonu.

Ana komponuje koncertnu, primenjenu muziku i aktivno nastupa i kao izvođač – pijanista. Ambasador je platforme “Srbija stvara”, a njena muzika izvođena je širom sveta.

Posle studija kompozicije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Jug Marković se usavršavao na majstorskim kursevima kod renomiranih muzičara a pored studija kompozicije, završio je i studije arheologije u Beogradu.

Njegoe kompozicije  su izvođene na značajnim festivalima – „Muzički dani“ u Donauešingenu, Nemačka i festivalu u Eks-an-Provansu, Francuska. Dobitnik je više priznanja, među kojima se izdvaja prva nagrada za mladog kompozitora na Prvom međunarodnom konkursu „Nova klasika“ Moskovskog konzervatorijuma Čajkovski u novembru prošle godine kao i nagrade Stevan Mokranjac za 2019. godinu koju dodeljuje Udruženje kompozitora Srbije.

Trenutno je jedan od odabranih kompozitora festivala u Eks-an-Provansu i Kamernog hora Irske.

sokojAsset 2

KULTURNI ELEMENT PREDSTAVLJA MLADE KOMPOZITORE

KULTURNI ELEMENT PREDSTAVLJA MLADE KOMPOZITORE