Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Ana & The Changes predstavljaju koncertni film „Uživo u Gročanskoj čaršiji“ nastao tokom leta 2021. godine, na kojem je zabeležen nastup u okviru Gročanskih svečanosti.

Reditelj filma je Nemanja Babić, a kao specijalna gošća na koncertu svirala je flautistkinja Milena Jančurić. Produkciju koncertnog filma pomogao je Sokoj iz Fonda za kulturna davanja.

 „Ovaj snimak koncerta doživljavam kao svojevrsni dokument koji smo zabeležili jer je koncertni nastup u poslednje dve godine postao retko i dragoceno iskustvo, maltene privilegija do koje retko dolazimo kao muzičari. Zahvalna sam Gročanskim svečanostima, bendu i ekipi koji koji su nam svi zajedno omogućili da sačuvamo taj trenutak i prenesemo koncertnu atmosferu i kroz snimak. Uprkos nesviranju tokom 2020. godine, aranžmani naših pesama doživeli su osveženje zahvaljujući Mileni Janučurić sa kojom je pravo uživanje nastupati. Nadam se da ćete uživati u koncertu kao što smo i mi,“ rekla je Ana Ćurčin.

Uz standardnu postavu – Ana Ćurčin – glas, gitara, usna harmonika, Goran Antović – klavijature, Marko Cvetković – bas i Filip Mratinković – buban, kao standardna gošća svirala je Milena Jančurić (+1) – flauta. Repertoar su činile pesme s oba albuma – „Sketches of Belonging“ i „Differences“, uz dve još neobjavljene pesme – „Shadow“ i „Abandoned“, kao i „Tu“ koja je nekoliko nedelja kasnije dobila nagradu Fondacije Milan Mladenović za najbolju pesma po mišljenju stručnog žirija u 2021. godini. Na samom koncertu izvedeno je još desetak pesama, a ovo je samo izbor koji vam predstavljamo kao esenciju nastupa Ana & The Changes.

foto: Ivana Marjanović
sokojAsset 2

KONCERTNI FILM „UŽIVO U GROČANSKOJ ČARŠIJI“

KONCERTNI FILM „UŽIVO U GROČANSKOJ ČARŠIJI“