Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Jedan od najkreativnijih velikih džez ansambala u Evropi, Nikolov-Ivanović Undektet, u organizaciji Doma omladine Beograda održaće koncertnu promociju novog albuma „Distopija“, u ponedeljak 11. decembra od 20h u sali Amerikana DOB. Ulaznice, po ceni od 1.200 RSD u prodaji su preko eFinity sistema i onlajn.

Nikolov-Ivanović Undektet je hibridni ansambl koji udružuje talente Vladimira Nikolova i Srđana Ivanovića sa devetoro vrhunskih muzičara iz nekoliko evropskih zemalja. Sastav obuhvata 7 duvačkih instrumenata (truba, horna, trombon, tuba, alt, tenor, bariton saksofon sa zamenama na flauti, klarinetu, bas klarinetu i sopran saksofonu), harmoniku, klavir, bas i bubnjeve.

„Distopija“ je treći album Nikolov-Ivanović Undekteta. Ovaj projekat pred publiku donosi 10 novih kompozicija, nastalih u pandemijskom i postpandemijskom periodu. Srž autorskog materijala nastala je tokom dana izolacije, kao dva dela: „Distopija“ i „Krik” (Scream), koja izražavaju protest protiv distopijskog načina življenja preko izražavanja muzičkog „krika“. Nakon stvaranja ovog osnovnog materijala, koji je poslužio kao kreativna baza, novi komadi su otvorili i druge teme, kao i prostor za muzička istraživanja. Objavljivanje albuma podržao je Sokoj, a prvi singl za numeru „Krik“ prati i video.