Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Koncert gudačkog kvarteta „4 GUDAČA“ biće održan u sredu, 12. oktobra, u 19:30 časova, u Holu velike sale Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu.

Gudački kvartet „4 gudača“ osnovan je 2016. godine na inicijativu vanrednog profesora i violončeliste Srđana Sretenovića, a kao deo šire forme gudačkog ansambla pod nazivom „13 gudača“. Gudački kvartet „4 Gudača“ je u 2017. godini zabeležio nekoliko zapaženih nastupa, kao što su nastupi na Festivalu savremene muzike Re-Construction, na festivalu „Kvartetijada“ i Mokranjčevim danima, a takođe redovno nastupaju na festivalima kao što su Međunarodna tribina kompozitora, KoMA (Koncerti mladih autora) i na muzičkom festivalu „U čast Predraga Miloševića“. Ansambl je do sada izveo i snimio kvartete Miloja Milojevića i Nataše Bogojević, Svetlane Savić, Svetlane Maksimović i Dmitrija Šostakoviča (Gudački kvartet br. 3). Neka od ovih dela nalaze se na kompakt disku čiju je realizaciju podržao Sokoj, a izdanje nosi naziv „Komadi vremena“.

Gudački kvartet ansambla čine: Dušan Panajotović (prva violina), Miloš Stevanović (druga violina), Marina Popović (viola) i Srđan Sretenović (violončelo). Solisti okupljeni u ovom visokokvalitetnom ansamblu su afirmisani izvođači klasične i savremene srpske muzike.

Na programu koncerta su gudački kvarteti M.Milojevića, M.Milikića, P.Miloševića, S.Maksimović i S.Savić

Projekat je podržao Sokoj iz Fonda za kulturna davanja a ulaz na koncert je slobodan.

sokojAsset 2

KONCERT GUDAČKOG KVARTETA „4 GUDAČA“

KONCERT GUDAČKOG KVARTETA „4 GUDAČA“