Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

U utorak, 2. novembar 2021. u Modernoj galeriji Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu nastupiće Trio Pokret i Trio Femina. Na programu su dela Dragane Jovanović, Ivana Brkljačića, Svetlane Maksimović, Miloša Raičkovića i Milane Stojadinović – Milić.

Koncert je podržao Sokoj iz Fonda za kulturna davanja

TRIO „POKRET“, čiji su članovi violinistkinja Madlen Stokić Vasiljević (FMU), pijanistkinja Maja Mihić (FMU) i klarinetista Miloš Nikolić (MŠ „Mokranjac“, Beograd), predstavlja ansambl koji je za jedanaest godina svog postojanja napravio prekretnicu u pristupu kamernoj muzici na srpskoj muzičkoj sceni. Osnovan je 2010. godine iz potrebe troje izvođača da se u potpunosti posvete muzici savremenog trenutka. U centru interesovanja ovog sastava su dela savremenih kompozitora.

Na Međunarodnoj tribini kompozitora 2019. godine, dodeljena im je prestižna nagrada „Aleksandar Pavlović“ za najuspešniju promociju domaće muzike u zemlji i inostranstvu tokom 2018. godine. Na inicijativu ovog ansambla savremena muzika je obogaćena za gotovo četrdeset novih dela napisanih za violinu, klarinet i klavir.

TRIO „FEMINA“ čine dr um. Madlen Stokić Vasiljević, profesor violine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, dr um. Maja Mihić, profesor uporednog klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i mr Ivana Dakić, 1.oboa Simfonijskog orkestra RTS.

Trio Femina je oformljen 2016 godine sa željom da publici predstavi nesvakidašnji ansambl koji čine oboa, violina i klavir. Za samo tri godine postigle su živu koncertnu aktivnostNa repertoaru trija nalaze se dela savremenih srpskih autora Dušana Radića, Miloša Raičkovića, Isidore Žebeljan, Mirjane Živković, Dragane Jovanović, Ivane Stefanović.

Početak koncerta je u 19 časova a ulaz je slobodan.

sokojAsset 2

KONCERT DVA TRIJA U GORNJEM MILANOVCU

KONCERT DVA TRIJA U GORNJEM MILANOVCU