Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Koncert pod nazivom Kompozicije za flautu srpskih kompozitora na kojem će nastupiti flautista Aleksandar Ružičić i pijanistkinja Tea Dimitrijević biće održan u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda u ponedeljak, 8. februara sa početkom u 20 časova.

Na programu koncerta, koji je podržan iz Fonda za kulturna davanja Sokoja,  biće izvedena odabrana dela Miloja  Milojevića,Enrika Josifa, Milane Stojadinović Milić, Ljubice Marić, Miloša Petrovića kao i Draška Adžića.

Flautista Aleksandar Ružičić školovao se na beogradskom Fakultetu muzičke umetnosti. Aktivan je kao muzičar u različitim kamernim i  brojnim simfonijskim orkestrima u zemlji. Trenutno radi kao viši umetnički saradnik na Filološko umetničkom fakultetu u Kragujevcu gde je i šef Katedre za duvačke instrumente.

Pijanistkinja Tea Dimitrijević je studije klavira, čembala kao i kamerne muzike završila u Beogradu. Kao solista i kamerni muzičar održala je veliki broj koncerata u zemlji i inostranstvu. Angažovana je kao vanredni profesor na Katedri za kamernu muziku FMU u Beogradu. Autor je i voditelj emisije “Susretanja”, “Iza violinskog ključa” i muzički urednik Prvog programa Radio Beograda.

Broj mesta za publiku u Galeriji Artget je ograničen na 20. Prijavljivanje i rezervacija mesta  je obavezno pozivom na broj 011/2622-058 do dana koncerta u 12 sati ili dok se mesta ne popune.

Već narednog dana, snimak dela koncerta će biti objavljen na Youtube kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan svima koji nisu uspeli da prisustvuju događaju.

sokojAsset 2

KOMPOZICIJE ZA FLAUTU SRPSKIH KOMPOZITORA

KOMPOZICIJE ZA FLAUTU SRPSKIH KOMPOZITORA