Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

“Dani koji izmiču” je promotivna kompilacija Kontakt konferencije i predstavlja jedno od mogućih lica regionalne scene.

Lice muzičkog stvaralaštva aktuelnog trenutka predstavljaju Kontakt konferencija i emisija Bunt, najdugovečnija muzička emisija javnog servisa koja neguje kulturu alternativne scene.

Sa svojim autorskim numerama na promotivnoj kompilaciji “Dani koji izmiču” našlo se 14 aktuelnih bendova i izvođača.

Kompilacija je premijerno predstavljena u emisiji Bunt 29. juna. Branka Glavonjić, autorka emisije koja će uskoro obeležiti pune dve decenije kontinuiranog emitovanja, o selekciji i samom značaju ovakvih izdanja kaže:

– Kompilacije koje sadrže pesme različitih autora i izvođača su za mene oduvek bile nešto najdragocenije na muzičkoj sceni, jer su one često dokument jednog vremena. Sa jedne strane one nose atmosferu neuhvatljivog momenta na rok sceni i daju mogućnost da upoznamo muziku mnogih autora i bendova koji u tom trenutku stvaraju. Sa druge strane, to je velika prilika za njih, da se čuje i bukvalno vidi i sazna ko su i šta rade. Ako su dovoljno uporni i predani svom stvaralaštvu, prostor koji dobiju na nekoj kompilaciji novi autori mogu iskoristiti na najbolji način u daljoj karijeri. Veliko mi je zadovoljstvo što su se na albumu “Dani koji izmiču” našli i bendovi sa Bunt rok festivala, i sigurna sam da ovih 14 pesama iz celog regiona neće ostati neprimećene.

Dizajn omota: Vuk Popadić

sokojAsset 2

KOMPILACIJA “DANI KOJI IZMIČU”

KOMPILACIJA “DANI KOJI IZMIČU”