Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Jazz Crawl je festival sa specifičnim konceptom kretanja izvođača i publike od mesta do mesta dešavanja, koji se već šestu godinu zaredom održava u Beogradu povodom Međunarodnog dana džeza 30. aprila. Festival je vođen od strane profesionalnih džez muzičara okupljenih u udruženje ,,Beogradski džez servis’’, koji su selektori i organizatori programa.

Na dosadašnjim izdanjima Jazz Crawl festivala nastupali su najeminentniji izvođači domaće džez scene (Miloš Krstić, Goran Grbić, Aleksandar Jaćimović, Max Kochetov, Jelena Jovović, Ljubiša Paunić, Marko Đorđević i mnogi drugi.) Jazz Crawl je 2019. godine, pored domaćih umetnika, ugostio italijansku pevačicu Annu Lauvergnac, kao i dva muzičara iz Slovenije, članove ljubljanskog Big Band-a, Matijaža Mikuletića i Roberta Klema.

Iako peto izdanje festivala (2020.) nije održano zbog vanredne situacije u vezi sa korona virusom, ove godine organizatori su odlučili da događaj bude online. Prvobitne ideje o neposrednom kontaktu sa publikom i intimnom klupskom okruženju će neminovno morati da dožive drugačiju interpretaciju. Kamerni karakter festivala će biti zadržan posredstvom živih nastupa najeminentnijih srpskih džez muzičara, koji će biti specijalno za ovu priliku snimljeni u njihovim kućnim studijima i emitovani u okviru živog programa na Facebook stranici i YouTube kanalu Beogradskog džez servisa.

Učestvuju: Miloš Krstić , Oleg Kirijev, Aleksandar Jaimović, Peđa Milutinović, Ivan Radivojević, Milan Nikolić, Veljko Vujčić, Maks Kočetov, Milovan Paunović, Uroš Stamenković, Dragan Ćalina , Branko Marković, Luka Ignjatović, Boris Šainović, Dragan Milovanović, itd.

Jazz Crawl 2021 je podržan sredstvima iz Sokojevog Fonda za kulturna davanja.

Vreme održavanja je petak 30. april 2021. u 20 časova.

Program je besplatan i dostupan svima na linkovima:

sokojAsset 2

JAZZ CRAWL FESTIVAL

JAZZ CRAWL FESTIVAL