Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Nakon pauze nastale zbog pandemije, Indirekt Showcase Festival održaće se sedmi put u Beogradu, od 12. do 14. novembra, u Domu omladine Beograda. 

Ovogodišnja koncepcija, koja će se u nekim aspektima razlikovati od prethodnih, dobija i novi  vizuelni identitet, a muzička selekcija orijentisana je na region Balkana, uz plan da se festival razvija i izvan regionalnog okvira.

Učesnici Indirekta ove jeseni su Kukla (SLO), Presing (SRB), nemanja (HRV), 21 Vek (MAK), Gazorpazorp (SRB), Trobecove krušne peći (HRV), Koala Voice (SLO), Klotljudi (SRB), Žen (HRV), Balans (SLO), Lenhart Tapes Orchestra (SRB), Klinika Denisa Kataneca (HRV), Ana Avramov (SRB), Neprijatno mi je (SRB), Radnik (SRB), YusYus (SRB), Yan Dusk & Hari Kvoter (SRB) i Azza & Kapale (SRB).

Festival se realizuje uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, putem sredstava Fonda za kulturna davanja Sokoja, kao i uz finansijsku podršku OFPS.

Indirekt je trodnevna internacionalna muzička konferencija posvećena muzičarima i njihovoj edukaciji. Indirekt predstavlja edukativnu platformu za muzičare, a kroz koncerte ujedno je i izvođačka platforma za mlade i etablirane muzičke umetnike i pomaže im u daljoj afirmaciji, uz edukaciju nove slušalačke publike. Ova platforma je tokom prethodnih godina povezivala umetnike, muzičare, izdavače, promotere, festivale, urednike, novinare, audio inžinjere i publiku iz celog regiona.

Festival Indirekt nastao je 2012. godine u istarskom gradiću Umag kao smotra regionalne nezavisne muzičke scene. Beogradsko izdanje ovog festivala osnovano je 2015. kao nastavak i dodatna epizoda, da bi se svake godine sve više osamostaljivalo i sticalo sopstveni karakter. Ove godine prvi put se Indirekt održava samo u Beogradu.

sokojAsset 2

INDIREKT MUZIČKI SHOWCASE FESTIVAL

INDIREKT MUZIČKI SHOWCASE FESTIVAL