Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Sa velikim žaljenjem primili smo vest da je naš dragi kolega, Miša Aleksić , preminuo u  svojoj 67. godini  od posledica korona virusa.

Miroslav Miša Aleksić je bio basista grupe  “Riblja čorba “ ,  ali i tekstopisac i producent na albumima jednog od najpopularnijih rok bendova na ovim prostorima.

Tokom karijere, takođe, je pisao pesme i producirao albume za brojne druge izvođače i bendove.

Karijeru je započeo 1970. godine u bendu „Rojali“ kao bas gitarista i pevač. Grupa je te godine osvojila drugo mesto na takmičenju „Veče uz radio“ u organizaciji urednika emisije Radio Beograda.

Naredne godine otišao je u SAD gde je diplomirao na višoj školi u Pajksvilu u Merilendu. Po povratku u Jugoslaviju i pod uticajem britanskih velikana roka „Deep Purple” i „Led Zeppelin“, Miša je formirao grupu SOS sa Draganom Štulovićem, Draganom Tasićem i Stevanom Stevanovićem.

Nakon više promena postave, u bend su došli Rajko Kojić i Vicko Milatović. Sa njima je Aleksić 1978. godine napravio „Riblju čorbu“ sa nekadašnjim pevačem benda „Rani mraz“ Borislavom Borom Đorđevićem.

Miša je bio Predsednik Upravnog odbora Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike Srbije, član Skupštine Sokoja kao i član UO Agencije za ostvarivanje prava interpretatora PI.

 

Iskreno saučešće njegovoj porodici ,prijateljima i saradnicima u ime svih članova Sokoja.

sokojAsset 2

IN MEMORIAM MIŠA ALEKSIĆ ( 1953-2020)

IN MEMORIAM MIŠA ALEKSIĆ ( 1953-2020)