Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

U Beogradu je, u petak 17. septembra, posle duge i teške bolesti, preminuo, naš član, Milan Minja Subota. Rođen  je u Sarajevu 1938. godine ali je najveći deo svog života proveo u Beogradu gde je završio Elektrotehnički fakultet.

Kao kompozitor, napisao je mnoge kompozicije zabavne muzike i šansona kao i veliki broj pesama za decu. Kao vokalni solista, ploče je snimao u Jugoslaviji i Rusiji.

Bio je i član grupe One i oni sa Daliborkom Stojšić, Žarko Dančuom (Boba Stefanović) i Lidijom Kodrič.

Kao kompozitor muzike za decu, ostavio je veliki trag u dečjoj muzičkoj literaturi pesmama koje je pisao na stihove naših najistaknutijih pesnika . Uz njegove pesme „Deca su ukras sveta“, „Išli smo u Afriku“, „Rekao sam brezi i topoli“, „Telefonijada“, „Povrćijada“, „Kolo“, „Razbole se lisica“ odrastale su brojne generacije.

Komponovao je i ciklus pesama „Još nam samo ale fale“ na stihove Ljubivoja Ršumovića. Autor je i voditelj serije „Muzički tobogan“ koja je emitovana osamnaest godina i predstavlja rekordnu seriju po gledanosti i popularnosti na našem televizijskom programu. Zahvaljujući toj seriji naši najpoznatiji kompozitori komponovali su na stihove pesnika za decu preko sto pedeset kompozicija, od kojih su mnoge postale dečji evergrini.

Izražavamo najdublje saučešće porodici, prijateljima i saradnicima u ime svih članova Sokoja.

Foto: Dečiji Kulturni Centar
sokojAsset 2

IN MEMORIAM MILAN МINJA SUBOTA

IN MEMORIAM MILAN МINJA SUBOTA