Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Obaveštenje porodice u vezi sa ispraćajem Dragoljuba Đuričića:

„Porodica Dragoljuba Djuričića se zahvaljuje svima na lepim rečima i podršci i razume želju mnogih da prisustvuju ispraćaju. S obzirom da je Dragoljub stradao od korona virusa želeli bismo da svi vi koji ste ga voleli i poštovali budete bezbedni i sačuvate svoje živote, te smatramo da nije vreme za okupljanja. Kremacija će biti u četvrtak u 15:30 na Novom groblju.”

Sa velikim žaljenjem smo primili vest da je čuveni bubnjar, Dragoljub Đuričić, preminuo od posledica korona virusa u 68. godini.

Dragoljub Đuričić rođen je 10. oktobra 1953. godine na Cetinju. Svirao je sa grupama Leb i Sol, YU grupa, Kerber i u pratećim bendovima Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića.

Karijeru je počeo sedamdesetih godina u Crnoj Gori, gde je bio u grupama The End, Krune i Exodus. U Beograd se doselio 1975. godine i kao prateći bubnjar slavnih izvođača obišao čitavu Jugoslaviju.

Kao studijski muzičar i član pomenutih grupa , učestvovao je u snimanju više od 70 albuma a odsvirao je i više od 6.000 koncerata. 

Krajem devedesetih osniva The drums company,  komponovao je za balet, pozorišne predstave i nastupao na sportskim manifestacijama.

Bio je sastavni deo muzičke scene koja se usprotivila režimu Slobodana Miloševića a zvuk njegovog bubnja obeležio je proteste. 

Izražavamo najdublje saučešće porodici, prijateljima i saradnicima u ime svih članova Sokoja.

sokojAsset 2

IN MEMORIAM DRAGOLJUB ĐURIČIĆ (1953 – 2021)

IN MEMORIAM DRAGOLJUB ĐURIČIĆ (1953 – 2021)