Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Peta godišnja dodela nagrada Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike Godum biće održana 26. oktobra od 20 časova u Ustanovi kulture “Vuk” u Beogradu, a priznanje za životno delo biće uručeno džez pevačici Biseri Veletanlić.

Nagradu za rok muziku dobija rok bend Partibrejkersi, za pop muziku će osvojiti najpopularnija muzičarka cele godine – Ana Ðurić Konstrakta, a međunarodnoj džez atrakciji – sastavu Eyot odlazi nagrada za ovaj muzički pravac.

Nagrađene mlade snage su članovi EJO (Ethno Jazz Orchestra). Kao i do sada, nagrade će dobiti i izvođači pop, rok i džez numera koje su po izveštajima Sokoja i PI bile najčešće emitovane u etru.

Biće dodeljene i povelje za poseban doprinos muzičkoj i kulturnoj sceni – muzičarima, novinarima, i drugih predstavnika koji su učinili da domaća scena dobije svoje zasluženo mesto u javnosti. Na prigodan način, kolege će se oprostiti i od velikih imena koja su nas u prethodnoj godini nažalost zauvek napustila (Kornelije Kovač, Milorad Džmerković, Igor Starović).

Na manifestaciji će nastupiti i neki od dobitnika, a nagrade će im dodeliti prošlogodišnji laureati (Ana Stanić, Srđan Gojković Gile, Jovan Maljoković).

 

sokojAsset 2

GODUM NAGRADE

GODUM NAGRADE