Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Šesta godišnja dodela nagrada Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike GODUM biće održana u sredu, 18. oktobra od 20 časova u Ustanovi kulture “Vuk” u Beogradu.

Uz dodelu godišnjih priznanja biti obeležen i jubilej 70 godina postojanja i rada ovog reprezentativnog udruženja u kulturi, uz predstavljanje monografije.

Priznanje za životno delo kolege su ove godine dodelile Stjepku Gutu, legendarnom džez muzičaru, solisti na trubi, kompozitoru, aranžeru i pedagogu.

Nagradu za rok muziku dobija grupa Van Gogh, a pop priznanje ide u ruke Kralja Čačka. Godišnja nagrada za džez muziku pripala je Big Bendu RTS, a nagrađene mlade snage su članovi grupe Koi Koi, čije priznanje nosi ime Miše Aleksića.

Kao i do sada, nagrade će dobiti i izvođači pop, rok i džez numera koje su po izveštajima Sokoja i PI bile među najčešće emitovanim u etru. Biće dodeljene i povelje za poseban doprinos muzičkoj i kulturnoj sceni – muzičarima, novinarima, i drugim neumornim pregaocima koji su učinili da domaća džez, zabavna i rok scena održi svoje zasluženo mesto na muzičkom nebu.

Autor monografije priređene povodom 70 godina postojanja i rada Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike je Dejan Cukić, a dizajn i grafičku opremu uradili su Jugoslav i Jakša Vlahović

sokojAsset 2