Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Festival savremene muzike Meta World pokrenuli su osnivači i vođe ansambla „Metamorfozis“, umetnički i bračni par, violončelistkinja Tatjana i violista Saša Mirković. Tekuća, 17. po redu sezona ansambla, biće završena sa devet koncerata koji  održati između 11. i 15. decembra u sali bioskopa Balkan i u Legatu Josipa Slavenskog. Okosnicu programa čine dela savremenih kompozitora iz Srbije i sveta. Biće priređene autorske večeri Draška Adžića i Lazara Đorđevića, a biće obeleženo i 25 godina od smrti Vojina Komadine. Publika će imati priliku da čuje i nekoliko svetskih i srpskih premijera, između ostalih dela Benjamina Jusupova iz Izraela, Pitera Fribinsa iz Velike Britanije, Marka Sinana iz Nemačke, kao i domaćih kompozitora Aleksandre Vrebalov i Pavla Popovića. Osim članova gudačkog orkestra „Metamorfozis“ koji su okosnica festivala, svoje koncertne večeri imaće i kvartet „Bliss“ i trio „Monk“, a na listi solista su i soprani Alma Su Baute i Aneta Ilić, bariton Vasa Stajkić, pijanista Vladimir Gligorić i violista Saša Mirković. Na koncertu posvećenom srpskim premijerama dela Petera Mahajđika (Slovačka), Pauline Oliveros (SAD) i Frederika Rževskog (Poljska) performerski udeo imaće i dizajnerka Dragana Ognjenović. Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Pored Sokoja, koncerte na festivalu su podržali Ministarstvo kulture i informisanjaNacionalna platforma Srbija stvara, Sekretarijat za kuturu Beograda, Fondacija Saša Marčeta, Piano Land, Towenhouse i porodica Komadina.

Pored Sokoja, koncerte na festivalu su podržali Ministarstvo kulture i informisanjaNacionalna platforma Srbija stvara, Sekretarijat za kuturu Beograda, Fondacija Saša Marčeta, Piano Land, Towenhouse, porodica Komadina.

sokojAsset 2

FESTIVAL SAVREMENE MUZIKE META WORLD

FESTIVAL SAVREMENE MUZIKE META WORLD