Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Festival Isidori u čast, biće održan  25. i 26. septembra u Kolarčevoj zadužbini. Festival obuhvata predstavljanje knjige intervjua i autorskih tekstova kompozitorke jedinstvenog muzičkog jezika kao i izvođenje njenih dela, na dve koncertne večeri.

Prvog dana festivala biće predstavljena knjiga intervjua i autorskih tekstova Isidore Žebeljan “Dok slušamo muziku, sadašnjost je večna” (Akademska knjiga, Novi Sad). Na promociji će govoriti Anica Dobra, Vladislava Gordić Petković, Bora Babić i Borislav Čičovački.Promocija će biti pdržana u Muzičkoj galeriji sa poćetkom u 18 časova.

U večernjem programu, u subotu od 20 časova, biće održan koncert solističke i kamerne muzike pod nazivom “Isidora intimno“. Program obuhvata dela koja će biti prvi put izvedena u Srbiji, između ostalih i jedina njena kompozicija za gitaru iz 1999, koja je posvećena sinu Petru.

Drugog, zavšnog dana festivala u nedelju, 26. septembra, od 20 časova je koncert pod nazivom “Isidora moćno” u okviru kojeg će biti izvedena i njena poslednja dovršena kompozicija “Gajdaški vitraž” kao omaž banatskim pejzažima, banatskoj muzici i njenom detinjstvu. 

Dvodnevni festival u znak sećanja na jedinstvenu srpsku kompozitorku podržao je Sokoj iz Fonda za kulturna davanja i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Ulaznice su u prodaji na biletarmici Kolarčeve zadužbine.

sokojAsset 2

FESTIVAL ISIDORI U ČAST

FESTIVAL ISIDORI U ČAST