Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Dve godine odlagan, jubilarni, slavljenički koncert YU grupe, najzad je održan, uz veliko oduševljenje prisutne publike. Taš, pravo mesto za održavanje ovakvih koncerata, bio je prepun, a u publici je bilo poštovalaca ovog benda od čini se 8, pa do 88 godina. Grmljavina zvuka i svetlosne munje preplavile su prostor i prosto rasterale kišu, koja je u nekoliko mahova počinjala da pada. Ali stari, dobri, izvorni rok, koji više ne možemo tako često da slušamo, opet je pobedio.

Starije je vratio u neke lepše dane, do onih kada je YU grupa počinjala, a one najmlađe je približio jednom posebnom sazvežđu harmonija, deonica i poezije pravog roka.

Možda je zato izbor gostiju i pao na one koji su, u svom ovom prethodnom vremenu, bili kadri da ostanu verni roku i mahom ne popuste pred mnogim iskušenjima koje je neka nova moda u muzici stalno stavljala pred njih.

Vrcale su emocije na ovom koncertu, na sve strane: i sa bine ka publici i od publike nazad. A ono što se događalo između samih aktera, bila je poezija vrhunskog izvođačkog umeća, isprepletanog u vezu odličnih kompozicija, tekstova i aranžmana, koje je YU grupa negovala svih prethodnih godina svog pedesetdvogodišnjeg trajanja.

A šta tek reći za slavljenike, vremešne skoro osamdesetogodišnjake, koji su na bini i pruženom energijom ličili na one mladiće koji su sve ovo i počeli. I besprekorno, uz pomoć svojih gostiju, osnaženi članovima svoje porodice i osveženi mladjim snagama, odsvirali i otpevali koncert od preko tri sata.

Ko nije prisustvovao, propustio je mnogo, jednu vanvremensku eksploziju i vatromet roka.

sokojAsset 2

EKSPLOZIJA I VATROMET ROKA

EKSPLOZIJA I VATROMET ROKA