Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Poziv da doživite muziku na 120 decibela i to u izvođenju bečkog klasično-eksperimentalnog sastava Black Page Orchestra upućuje nam udruženja Zabuna koje je organizator ovog gostovnja a koje je podržao Sokoj iz Fonda za kulturna davanja.

Na tri koncerta, koja će biti održana u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, publici će se podeliti štitnici za uši, a potom izvesti program sastavljen od kompozicija savremenih stranih i domaćih autora. Ansambl donosi spajanje klasičnog instrumentalnog sastava sa snažnom energijom uz podršku elektronske muzike i video projekcija. Sve kompozicije na programu biće srpske premijere i dela su kompozitorki i kompozitora: Matijasa Kranebitera (Austrija), Ojvinda Torvunda (Norveška), Mirele Ivičević (Hrvatska), Kristofera Resija (Austrija), Ane Gnjatović (Srbija) i Maje Bosnić (Srbija).

Black Page Orchestra do sada je nastupio na preko stotinu festivala širom sveta od kojih su najpoznatiji:  Wien Modern, Impuls, Musikprokoll, Klangspuren, (Austrija), Ultraschall, SPOR (Nemačka), Gaudeamus, Sound of Music (Holandija), Warsaw Autumn (Poljska), Mixtur (Španija), Transart (Italija) i Muzičko bijenale u Zagrebu (Hrvatska).

više detalja o projektu je dostupno na https://zabuna.org/bpo/

sokojAsset 2

DOŽIVITE MUZIKU NA 120 DECIBELA

DOŽIVITE MUZIKU NA 120 DECIBELA