Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Sedmo izdanje festivala muzičkog dokumentranog filma Dok’n’Ritam održava se do 17. juna u Domu kulture “Studentski grad” na Novom Beogradu (DKSG). Ovogodišnji slogan festivala je Password: KoordinateAntiratne#.

Sandra Rančić, osnivačica i art direktorka festivala objasnila je da ovogodišnji festival ima poseban moto koji je u direktnoj vezi sa trenutkom u kom se festival odvija.

“Nad planetom iscrpljenom pandemijom, nadvila se strašna senka: u jednom njenom delu traje ratni sukob čije su posledice uveliko vidljive, a neizvesnost bliske budućnosti čini nas uplašenim i nepoverljivim. Ogroman značaj umetnosti, posebno muzičke i filmske, u prethodnim dramatičnim civilizacijskim periodima jeste istorijska činjenica, o kojoj se stalno iznova govori i koja se stalno iznova istražuje”, istakla je Rančić.

Festival je otvorio film “Loran Garnijer: Poverljivo” koji prati karijeru jednog od najpoznatijiih svetskih dj-eva. A istog dana, u 18 časova u Maloj sali DKSG prikazan je film “The Frajle: Pesmom da slavimo” o tročlanom ženskom bendu iz Novog Sada.

Pored bogatog programa ovogodišnje specijalne projekcije posvećene su “kralju romske muzike” Šabanu Bajramoviću, a drugi je film o Tomi Zdravkoviću, čije ime je sinonim za neponovljivu pojavu na muzičkoj sceni u regionu.

Na zatvaranju festivala održaće se dva koncerta : Special Appearance : Mysterious Surprise Guest as Himself *odnosno, nastup gosta iznenađenja, a zatim sledi nastup grupe S.T.R.A.H. Koncerti će biti održani nakon svečanog zatvaranja i dodela nagrada žirija i publike 17. juna od 21 čas.

sokojAsset 2

DOK’N’RITAM U DOMU KULTURE “STUDENTSKI GRAD”

DOK’N’RITAM U DOMU KULTURE “STUDENTSKI GRAD”