Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Kompozitor Rade Radivojević dobitnik je nagrade „Darko Kraljić” za životno delo u domenu popularne muzike za 2020. godinu, koju će mu Udruženje kompozitora Srbije (UKS) uručiti 30. novembra u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Stručna komisija UKS, koju čine Radoslav Graić, Žarko Dančuo, Jovan Maljoković, Vladan Vučković – Paja i Aleksandra Milutinović, u svom obrazloženju je navela da je Radivojević „u svojoj izuzetno uspešnoj, pola veka dugoj karijeri, postao jedan od vodećih autora čiji se značaj može porediti sa popularnošću legendarnog Darka Kraljića”.

Na dan uručenja nagrade će u Narodnom pozorištu biti upriličen i svečani koncert, u čijoj realizaciji učestvuju glumci Vjera Mujović, Aleksandar Srećković Kubura i Ivan Mihailović, Revijski orkestar Muzičke produkcije RTS-a, dirigent Ognjan Ogi Radivojević, harmonikaš Slavko Cale Mitrović, hor Dečijeg kulturnog centra, dirigent Nevena Ivanović, kao i vokalni solisti Jelena Pajić, Dunja Vujadinović i Milena Dragović. Početak koncerta je u 19.30

sokojAsset 2

DODELE NAGRADE DARKO KRALJIĆ

DODELE NAGRADE DARKO KRALJIĆ