Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Publika horski pevala “Krivo je more”

Bend Divlje jagode, beogradska publika je mogla da vidi 8. oktobra u MTS dvorani, te da uživa u, sada već evergrin, hitovima ovog benda. U pitanju je čistokrvni rok koji godinama “praše” gitarista Zele Lipovača, autor većine velikih hitova benda i ostali momci. Bend koji važi za rokenrol ikonu bivše Jugoslavije, iza sebe ima 12 studijskih albuma i slovi za poseban muzički fenomen na ovim prostorima. Kultni sastav je, kako kaže lider grupe Zele Lipovača, odoleo trendovima koji su dolazili i prolazili.

Na koncertu u MTS dvorani šestočlani bend izveo je niz neprolaznih hitova kao što su “Jedina moja”, ” Krivo je more”, ” Marija”, “Ne želiš kraj”, ” Zauvjek tvoj”, ” Kako si topla i mila”; ” Motori”, ” Šejla”, ” Kap po kap”, ” Let na drugi svijet”… Podsećanja radi, Jagode su prodale milione nosača zvuka, svirali hiljade koncerata širom sveta, napravivši riznicu od bar tridesetak velikih hitova, a veliki broj stranih bendova obrađivao je njihove najveće hitove. Na koncertu u Beogradu, Dvorana je bila dupke puna, mahom, starijih fanova ovog benda. Horsko pevanje rok balada poput “Krivo je more” i “Jedina moja” podsetili su zbog čega je Lipovača jedan od najznačajnih autora u eks Ju regionu. Treba podsetiti da je on dugogodišnji član Sokoja, koji štiti njegova prava za teritoriju Srbije. Zele je najavio i novi album i promo singl ploču.

„Plave noći bez tebe“ prva je nova pesma Divljih jagoda” nakon albuma „Jukebox“, te najava novog studijskog albuma. U svom prepoznatljivom autorskom pečatu, osnivač benda, Zele Lipovača, publici predstavlja još jednu žestoku rok pesmu kojom pokazuje da i nakon više od 40 godina Divlje jagode i dalje drže hevi metal tron. Kako kaže sam autor muzike, teksta i producent ove pesme, dokazani vokalni duet Tonija Jankovića i Livija Beraka ponovno je briljirao.

Većinu pesama za novi album otpevali su uigrani tandem Toni Janković i Livio Berak. Kao i na prethodna dva albuma ponovno ćemo dovesti goste, a zasada je sigurno da će to biti Tifa i Čipi iz grupe Osvajači – kaže Zele.

Foto Filip Olćan , mts Dvorana, Promo
sokojAsset 2

“DIVLJE JAGODE” U MTS DVORANI

“DIVLJE JAGODE” U MTS DVORANI