Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Koncert autorske muzike Ivana Brkljačića pod nazivom Čarolija dirki, biće održan u Legatu Slavenski u utorak, 27. februara sa početkom u 19 časova.

Dela za klavijaturne instrumente (klavir i čembalo) iz svih faza umetničkog rada Brkljačića, izvešće renomirani izvodjači: pijanisti Vladimir Gligorić, Nataša Mitrović, Jelena Jovanović Petrović, klavirski duo Jelena Djajić Levajac i Oliovera radmanović kao i Milan Popović na čembalu.

Ivan Brkljačić, redovni profesor i prodekan za nastavu Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, komponovanjem se bavi u protekle tri decenije. Studirao je kompoziciju na Fakultetu muzičke umetnosti, gde je diplomirao 2001. godine u klasi prof. Srđana Hofmana, magistrirao 2005. u klasi prof. Zorana Erića i doktorirao 2012. na temu Istar – ciklus nascentnih muzičkih karikatura za scensko izvođenje u pozorišnom dekoru, pod mentorstvom prof. Srđana Hofmana. Brkljačićeve kompozicije su deo koncertnih repertoara u Beogradu i brojnim gradovima u Srbiji. Takođe, Brkljačićeve kompozicije izvođene su u sedamnaest država Evrope, u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Brazilu, Argentini, Japanu, Hong Kongu i Australiji.

Ulaz na koncert je slobodan.