Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Tokom novembra meseca 2022. godine u tri grada u Srbiji biće održana koncertna promocija notnog izdanja Balade, zbirka klavirskih kompozicija Isidore Žebeljan.

Prvi koncert biće održan u četvrtak, 17. novembra od 19 časova u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, drugi 22. novembra od 12 časova u Novom Sadu u Amfiteatarskoj sali Muzičke škole Isidor Bajić, a treći 30. novembra od 19 časova u Beogradu u Sali Muzičke škole Stanković (Kneza Miloša 1a).

U promociji učestvuju pijanisti Lidija Stanković, Natalija Mladenović, Nikola Stojković, Vuk Božilović, Dimitrije Nikolić i perkusionista Milorad Balić.

O notnom izdanju govore Veljko Nenadić (glavni urednik), dr Borislav Čičovački (umetnički savetnik i autor predgovora) i Maja Čolović Vasić (moderator).

Notno izdanje Balade, zbirka klavirskih kompozicija Isidore Žebeljan izdali su Muzička omladina Kragujevac i Internacionalni festival Isidora Žebeljan. Izdavanje zbirke i promociju podržali su Sokoj iz Fonda za kulturna davanja i grad Kragujevac.

sokojAsset 2

BALADE, ZBIRKA KLAVIRSKIH KOMPOZICIJA ISIDORE ŽEBELJAN

BALADE, ZBIRKA KLAVIRSKIH KOMPOZICIJA ISIDORE ŽEBELJAN