Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

U prostorijama Udruženja kompozitora Srbije u Beogradu, Momčilu Bajagiću Bajagi  uručena je nagrada “Darko Kraljić” za muzičko stvaralaštvo – životno delo u domenu popularne muzike za 2019. godinu . Nagradu je  uručio Srđan Marjanović predsednik Sekcije kompozitora džez i zabavne muzike UKS.

Bajagić se zahvalio svima na, kako je rekao, najznačajnijoj nagradi koju je dobio u karijeri.

“Izuzetna mi je čast što sam u prilici da govorim o nagradi koja nosi ime našeg najznačajnijeg kompozitora zabavne muzike. Moja dugogodišnja karijera obeležena je vrednim priznanjem”, kazao je popularni Bajaga.

Novinar i publicista  Petar Peca Popović  govorio  je u svom stilu o podudarnostima u životima i karijerama Kraljića i Bajagića i naglasio da je  ovo “najveća profesionalna muzička nagrada u Srbiji”.Takođe je, govoreći o Bajagi, napomenuo da “od kada Beograd  postoji, niko nije napravio više pesama o njemu, i niko ga nije voleo na taj način”.

Vladimir Graić, direktor PGP RTS, napomenuo je da, četvrtu godinu zaredom, priznanje odlazi u prave ruke  a u obraćanju Bajagi rekao :

“Ova nagrada je potvrda tvoje dosadašnje karijere. Ona je 40 i nešto godina duga, ali ja te doživljavam kao da si na početku. Od tebe očekujemo još mnogo hitova, i da uz njih i igramo i plačemo. To smo navikli da dobijemo od tebe”.

Bajaga je, zajedno sa kolegom iz benda, Sašom Loknerom koji ga je pratio na klaviru počastio prisutne neprolaznim baladama “Od kada tebe volim”, “Zmaj od noćaja” i “Zažmuri”,  a zatim je na video-bimu prikazan deo jednog od četiri koncerta koje su Bajaga i “Instruktori” održali krajem prošle godine, sa horom i orkestrom u beogradskom Sava centru.

Stručni žiri u sastavu Radoslav Graić, predsednik i kompozitori Vojkan Borisavljević, Zoran Lesendrić, Srđan Marjanović i Aleksandra Milutinović jednoglasno je doneo odluku o dodeli nagrade Bajagi koji se na taj način pridružio prethodnim dobitnicima tradicionalne nagrade – Korneliju Kovaču, Vojkanu Borisavljeviću i Zoranu Simjanoviću

Svečanost je održana u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, uz sveden broj gostiju i maksimalno poštovanje propisanih mera.

sokojAsset 2

BAJAGI URUČENA NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO UDRUŽENJA KOMPOZITORA SRBIJE

OLAKŠICE KORISNICIMA – POPUSTI