Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Momčilo Bajagić Bajaga dobitnik je nagrade “Strune od svetla” za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u bluz i rok muzici а koja mu je uručena u Srpskom narodnom pozorištu, 26. juna, poslednjeg dana Sterijinog pozorja.

Foto: Saša Radonjić

Bajagi je, osim plakete, uručena i električna gitara iz kolekcije Saše Radonjića.

Foto: Saša Radonjić

Nagradu dodeljuje Fondacija Saše Radonjića, novosadskog pisca, muzičara i izdavača, a u žiriju su, osim osnivača fondacije, bili Bogomir Bogica Mijatović (predsednik žirija) i dr Miroslav Miki Radonjić, direktor Sterijinog pozorja.

“Za njegovo umeće su karakteristične mikro poetske slike, koje su realizovane najčešće minimalistički, odnosno, na malom prostoru, ali virtuoznom tekstopisačkom i kantautorskom tehnikom. Najubedljivija ostvarenja Momčila Bajagića su antologijska, čak i bez bilo kakvog rokenrol konteksta, samo kao tekstualni materijal”, navodi se u obrazloženju žirija.

Foto: Saša Radonjić

Nagradu “Strune od svetla” do sada su dobili Zvonimir Đukić Đule, Milan Korać, Nikola Vranjković, Kralj Čačka, Miloš Zubac, dok je Slobodan Tišma dobio počasno priznanje, a Marko Aleksić iz grupe “Nemi pesnik” dobio je statuetu za nove autore.

sokojAsset 2

BAJAGA DOBITNIK NAGRADE “STRUNE OD SVETLA” ZA 2021. GODINU

BAJAGA DOBITNIK NAGRADE “STRUNE OD SVETLA” ZA 2021. GODINU