Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

U Negotinu će , u subotu 10. septembra biti svečano otvoreno 56. izdanje festivala Mokranjčevi dani. U koncertnom delu svečanog otvaranja učestvuje hor Mokranjac (Beograd) kao i horovi iz Negotina koji će, uz dirigenta,  dr Katarinu Stanković, izvesti 6. rukovet S.St.Mokranjca.

Sedmodnevnu manifestaciju obeležiće veliki broj programa . U takmičarskom delu, publici i žiriju će se predstaviti  horovi koji imaju  dugu tradiciju kao i mladi ansambli koji neguju horski zvuk.

Pored bogatog pratećeg programa koji čine radionice, tribine, promocije i izložbe,  u večernjim terminima, koncertni program ispuniće  mjuzikl Brodvejske vragolije Pozorišta na Terazijama u režiji Nebojše Bradića. Koncert ansambla  13 gudača posvećen je autorskom opusu Dejana Despića, gudački kvartet TAJJ će predstaviti  dela Aleksandre Vrebalov a opera za decu Dečja soba Milenka Živkovića biće izvedena u produkciji opersko teatarske organizacije Moto i Malog pozorišta Duško Radović.

Hor RTS-a, uz Bojana Suđića će izvesti Koncert za hor Alfreda Šnitkea.

Posebno mesto u programima zauzima muzika srpskih kompozitora različitih generacija, što je takođe važna misija festivala. Festival zatvara hor Collegium musicum programom pod nazivom Tragovi iz sazvežđa Regula.

Festival je podržao Sokoj iz Fonda za kulturna davanja.

sokojAsset 2

56. MOKRANJČEVI DANI

56. MOKRANJČEVI DANI