fbpx

SOKOJ

Dom omladine Beograda od 16. do 21. decembra 2020. predstavlja 36. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZISTANCE“.

Uprkos dobro poznatim otežavajućim okolnostima koje zbog pandemije vladaju u čitavom svetu već mesecima, Beogradski džez festival biće održan i ove godine, uz poštovanje svih važećih zdravstvenih mera i propisa koji se odnose na bezbednost publike i učesnika. Dom omladine Beograda, kao organizator i glavna festivalska lokacija, potrudiće se da 36. izdanje najstarijeg i međunarodno najpriznatijeg srpskog džez festivala, iako u drugačijem formatu nego obično, protekne u znaku vrhunskih muzičkih dostignuća.

U fokusu će biti istaknuta imena srpske i regionalne džez scene – bilo da je reč o retrospektivama umetnika koji su ostavili značajnog traga u istorijatu festivala i džez muzike na ovim prostorima, bilo da je reč o koncertnim premijerama i nekim novim saradnjama. Nastavljamo i sa promocijom savremenih trendova na evropskoj džez sceni, koju, kao jedini srpski predstavnik u uglednoj Evropskoj džez mreži, sa pažnjom pratimo – ove godine ekskluzivni gosti stižu nam iz Austrije, Italije, Francuske i Mađarske. Tradicionalno, podršku i značajnu pažnju poklanjamo najmlađim srpskim džez snagama, posebnim programom koji je realizovan u saradnji sa Katedrom za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Slogan ovogodišnjeg Beogradskog džez festivala  – „Jazzistance“, označava sa jedne strane izdržljivost i otpornost džez muzike kroz istoriju, pa i danas, u ovim teškim i komplikovanim epidemiološkim vremenima, dok sa druge strane opominje na jednu od najčešće pominjanih reči ove godine: neophodnu fizičku distancu, na koju ne smemo zaboraviti ni dok budemo uživali u džezu tokom festivala!

Ulaznice su u prodaji od ponedeljka, 7. decembra 2020. na TicketVision Blagajni u Domu omladine Beograda. Organizator zadržava pravo na promenu satnice u skladu sa epidemiološkim merama koje budu aktuelne u periodu održavanja festivala. Molimo publiku da na dan koncerta proveri tačnu satnicu na www.bjf.rs ili www.domomladine.org.

Pozivamo publiku da, uz poštovanje svih mera i maksimalnu odgovornost, i ove godine bude deo nezaboravnog muzičkog iskustva na koncertima Beogradskog džez festivala. U teškim vremenima potrebniji smo jedni drugima više nego inače, vreme je za JAZZISTANCE!

Osnivač i pokrovitelj Beogradskog džez festivala je Grad Beograd, koji je 2007. godine uvrstio BDŽF u manifestacije od posebnog značaja.

Organizator festivala je Dom omladine Beograda.

Beogradski džez festival je, po pozivu, član Evropske džez mreže (Europe Jazz Network).

Pokrovitelji 36. BDŽF: Grad Beograd – Gradska uprava – Sekretarijat za kulturu, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Prijatelji 36. BDŽF: Lukoil, Sokoj i Voda Vrnjci i Java Coffee.

36. BDŽF podržali: Italijanski institut za kulturu, Austrijski kulturni forum, Ambasada IzraelaTuristička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograda, FMU, Alma Quattro.

http://bjf.rs/

https://www.facebook.com/BelgradeJazzFest/

https://twitter.com/BGJazzFest

https://www.instagram.com/belgradejazzfestival/ 

Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske biće obavezno na programima Beogradskog džez festivala, u prostor će se ulaziti kroz dezo-barijere, uz merenje telesne temperature i  dezinfekciju ruku. Strogo će se voditi računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u salama, u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

PROGRAM Beogradskog džez festivala

36. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL

16–21. decembar 2020.
DOM OMLADINE BEOGRADA I KOMBANK DVORANA

SREDA, 16.12.2020.

VELIKA SALA DOB 19.00
Nenad Vasilić – Bass&Strings (Srbija / Austrija)

ČETVRTAK, 17.12.2020.

VELIKA SALA DOB 19.00
Filippo Vignato Trio (Italija / Francuska / Mađarska)

DOB AMERIKANA 21.00
Beogradski džez festival predstavlja mlade srpske džez snage:
Ivan Radivojević kvartet
U saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti

PETAK, 18.12.2020.

BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL +
KOMBANK DVORANA 19.00
Avishai Cohen Trio (Izrael / Azerbejdžan)

DOB AMERIKANA 21.00
Beogradski džez festival predstavlja mlade srpske džez snage:
Gorica & The Grooveheadz
U saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti

SUBOTA, 19.12.2020.

NEMA PROGRAMA

NEDELJA, 20.12.2020.

KOMBANK DVORANA 19.00
Vlatko Stefanovski & Matija Dedić (Severna Makedonija / Hrvatska)

DOB AMERIKANA 21.00
Ulrich Drechsler LIMINAL ZONE: Azure (Austrija)

PONEDELJAK, 21.12.2020.

VELIKA SALA DOB 19.00
Beogradski džez festival predstavlja legende srpskog džeza:
Lazar Tošić kvintet, Vlada Maričić kvartet,
Jovan Maljoković sekstet + gosti (Srbija)

*Organizator zadržava pravo na promenu satnice u skladu sa epidemiološkim merama koje budu aktuelne u periodu održavanja festivala. Molimo publiku da na dan koncerta proveri tačnu satnicu na www.bjf.rs ili www.domomladine.org

sokojAsset 2

36. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL

36. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL