Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije

SOKOJ

Dom omladine Beograda od 16. do 21. decembra 2020. predstavlja 36. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZISTANCE“.

Uprkos dobro poznatim otežavajućim okolnostima koje zbog pandemije vladaju u čitavom svetu već mesecima, Beogradski džez festival biće održan i ove godine, uz poštovanje svih važećih zdravstvenih mera i propisa koji se odnose na bezbednost publike i učesnika. Dom omladine Beograda, kao organizator i glavna festivalska lokacija, potrudiće se da 36. izdanje najstarijeg i međunarodno najpriznatijeg srpskog džez festivala, iako u drugačijem formatu nego obično, protekne u znaku vrhunskih muzičkih dostignuća.

U fokusu će biti istaknuta imena srpske i regionalne džez scene – bilo da je reč o retrospektivama umetnika koji su ostavili značajnog traga u istorijatu festivala i džez muzike na ovim prostorima, bilo da je reč o koncertnim premijerama i nekim novim saradnjama. Nastavljamo i sa promocijom savremenih trendova na evropskoj džez sceni, koju, kao jedini srpski predstavnik u uglednoj Evropskoj džez mreži, sa pažnjom pratimo – ove godine ekskluzivni gosti stižu nam iz Austrije, Italije, Francuske i Mađarske. Tradicionalno, podršku i značajnu pažnju poklanjamo najmlađim srpskim džez snagama, posebnim programom koji je realizovan u saradnji sa Katedrom za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Slogan ovogodišnjeg Beogradskog džez festivala  – „Jazzistance“, označava sa jedne strane izdržljivost i otpornost džez muzike kroz istoriju, pa i danas, u ovim teškim i komplikovanim epidemiološkim vremenima, dok sa druge strane opominje na jednu od najčešće pominjanih reči ove godine: neophodnu fizičku distancu, na koju ne smemo zaboraviti ni dok budemo uživali u džezu tokom festivala!

Ulaznice su u prodaji od ponedeljka, 7. decembra 2020. na TicketVision Blagajni u Domu omladine Beograda. Organizator zadržava pravo na promenu satnice u skladu sa epidemiološkim merama koje budu aktuelne u periodu održavanja festivala. Molimo publiku da na dan koncerta proveri tačnu satnicu na www.bjf.rs ili www.domomladine.org.

Pozivamo publiku da, uz poštovanje svih mera i maksimalnu odgovornost, i ove godine bude deo nezaboravnog muzičkog iskustva na koncertima Beogradskog džez festivala. U teškim vremenima potrebniji smo jedni drugima više nego inače, vreme je za JAZZISTANCE!

Osnivač i pokrovitelj Beogradskog džez festivala je Grad Beograd, koji je 2007. godine uvrstio BDŽF u manifestacije od posebnog značaja.

Organizator festivala je Dom omladine Beograda.

Beogradski džez festival je, po pozivu, član Evropske džez mreže (Europe Jazz Network).

Pokrovitelji 36. BDŽF: Grad Beograd – Gradska uprava – Sekretarijat za kulturu, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Prijatelji 36. BDŽF: Lukoil, Sokoj i Voda Vrnjci i Java Coffee.

36. BDŽF podržali: Italijanski institut za kulturu, Austrijski kulturni forum, Ambasada IzraelaTuristička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograda, FMU, Alma Quattro.

http://bjf.rs/

https://www.facebook.com/BelgradeJazzFest/

https://twitter.com/BGJazzFest

https://www.instagram.com/belgradejazzfestival/ 

Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske biće obavezno na programima Beogradskog džez festivala, u prostor će se ulaziti kroz dezo-barijere, uz merenje telesne temperature i  dezinfekciju ruku. Strogo će se voditi računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u salama, u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

PROGRAM Beogradskog džez festivala

36. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL

16–21. decembar 2020.
DOM OMLADINE BEOGRADA I KOMBANK DVORANA

SREDA, 16.12.2020.

VELIKA SALA DOB 19.00
Nenad Vasilić – Bass&Strings (Srbija / Austrija)

ČETVRTAK, 17.12.2020.

VELIKA SALA DOB 19.00
Filippo Vignato Trio (Italija / Francuska / Mađarska)

DOB AMERIKANA 21.00
Beogradski džez festival predstavlja mlade srpske džez snage:
Ivan Radivojević kvartet
U saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti

PETAK, 18.12.2020.

BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL +
KOMBANK DVORANA 19.00
Avishai Cohen Trio (Izrael / Azerbejdžan)

DOB AMERIKANA 21.00
Beogradski džez festival predstavlja mlade srpske džez snage:
Gorica & The Grooveheadz
U saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti

SUBOTA, 19.12.2020.

NEMA PROGRAMA

NEDELJA, 20.12.2020.

KOMBANK DVORANA 19.00
Vlatko Stefanovski & Matija Dedić (Severna Makedonija / Hrvatska)

DOB AMERIKANA 21.00
Ulrich Drechsler LIMINAL ZONE: Azure (Austrija)

PONEDELJAK, 21.12.2020.

VELIKA SALA DOB 19.00
Beogradski džez festival predstavlja legende srpskog džeza:
Lazar Tošić kvintet, Vlada Maričić kvartet,
Jovan Maljoković sekstet + gosti (Srbija)

*Organizator zadržava pravo na promenu satnice u skladu sa epidemiološkim merama koje budu aktuelne u periodu održavanja festivala. Molimo publiku da na dan koncerta proveri tačnu satnicu na www.bjf.rs ili www.domomladine.org

sokojAsset 2

36. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL

36. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL