fbpx

SOKOJ

Na konkurs za ovogodišnji Festival pristigla je trista sedamdeset jedna kompozicija za najrazličitije vrste ansambala, autora iz gotovo celog sveta.

Selektorka Branka Popović odabrala je 50 najboljih i najzanimljivih dela iz Srbije, Severne Makedonije, Severne Irske, Crne Gore, Belgije, Južne Koreje, SAD-a, Italije, Hrvatske, Argentine, Portugalije, Tajvana.

Odabrana dela čine pregled najnovijih ostvarenja domaćih stvaralaca  uz izbor reprezentativnih primera različitih aktuelnih pravaca savremene muzike u svetu.

Ove godine u fokusu su kompozicije za kamerni orkestar, kao i one sa upotrebom elektronskog medija. Na ovogodišnjoj Tribini, na osam koncerata učestvuje blizu stotinu izvođača koji su posvećeni interpretaciji savremene muzike i koji su stalni saradnici Tribine kompozitora – ansambli Metamorfozis i Gradilište, a kompozicije za kamerni orkestar izvešće i ansambl Gudači Svetog Đorđa uz gosta dirigenta Ivana Josipa Skendera i brojne soliste. Pored njih nastupiće i Beogradski trio, LP duo, Aratos trio i Četiri gudača.

Kao i svake godine biće i dodeljene nagrade Stevan Mokranjac, Aleksandar Pavlović i Pavle Stefanović.

Najveći deo programa će se odvijati u Velikoj dvorani SKC-a a jedan festivalski dan 6.oktobra, sa dva koncerta, biće biti održan u Delta hausu.

Ulaz na sve programe je slobodan a ovogodišnju Tribinu su podržali Sokoj – Organizacija muzičkih autora Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja, Opština Vračar, Platforma Srbija stvara i Grand kafa. Osnivač i izvršni producent je Udruženje kompozitora Srbije.

sokojAsset 2

31. TRIBINA KOMPOZITORA 4. DO 8. OKTOBRA 2022.

31. TRIBINA KOMPOZITORA 4. DO  8. OKTOBRA 2022.