Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

SOKOJ

Ове године, због посебних околности које је донела епидемије вируса, фестивал БУНТ 8.0 се одржава како у сајбер-простору, преко видео-стриминга, тако и у просторима Коларчеве задужбине и Атријума Народног музеја, уз стриктно поштовање свих правила мера и понашања.

Пред публиком ће се програми БУНТ-а одржати чак четири пута.

У недељу 20. децембра у 11 часова, у оквиру променадног концерта у сали Коларца, биће одржан концерт под називом Камерни звуци фестивала БУНТ. Учестоваће неколико генерација уметника, а програм чине дела Бетовена и Брамса. Најмлађу генерацију талентованих музичара предводиће флаутиста Страхиња Радоичић, виолончелиста Вук Оваскаинен, виолиста Немања Адамовић, као и њихове нешто старије колеге, виолиниста Игор Васиљевић и пијанисти Јована Николић и Уки Оваскаинен.

 

Истог дана 20. децембра у 12 часова, након променадног концерта, у Галерији Коларца ће бити отворена изложба а потом и промовисана Фотомонографија БУНТ 3.0 – 7.0. дугогодишњег сарадника фестивала Милана Башића.

 У уторак, 22. децембра у Атријуму Народног музеја, у 15 часова имаћемо прилику да чујемо изузетан гудачки дуо, виолина – виолончело,  Гордан Николић – Селин Фламен, који ће интерпретирати капитална дела Равела, Кодаја и Дејана Деспића!

 Четврти и последњи сусрет са публиком, којим се уједно БУНТ 8.0 затвара, биће одржан у среду, 23. децембра, у 15 часова, у сали Коларчеве задужбине.

Програм солистичких и камерних бравура наших и иностраних уметника, посвећен је поетикама француских композитора с краја 19. и прве половине 20. века и чине га композиције  Дебисија, Месијана, Равела и Лили Буланже. Биће то врхунски уметнички мозаик за који се у Србију на кратко враћају велика европска извођачка имена као што су пијанисткиња Тамара Стефановић и виолиниста Гордан Николић. Са њима ће свирати и гошћа из Француске, виолончелисткиња Селин Фламен, док ће од домаћих уметника наступити сопран Катарина Јовановић и флаутиста Љубиша Јовановић.

 Фестивал БУНТ 8.0 је  помогао Сокој из Фонда за културна давања  као и Француски Институт за културу, а улазнице за Коларчеву задужбину се наплаћују и морају се резервисати унапред због ограниченог броја места.

http://bunt.rs/bt8/

Фото: Марцо Борггреве , приватна архива

БУНТ

БЕОГРАДСКА УМЕТНИЧКА НОВА ТЕРИТОРИЈА

Уторак, 22. децембар 2020.
АТРИЈУМ НАРОДНОГ МУЗЕЈА 15 часова

З. КОДАЛY:

Дуо за виолину и виолончело оп.7 (1914)

Алегро сериосо нон троппо

Адагио -Анденте

Маестросо е ларгаменте, ма нон троппо ленто – Престо

Д. ДЕСПИЋ:

Дивертименто, оп.201, за виолину и виолончело (2009)

М. РАВЕЛ:

Соната за виолину и виолончело
Аллегро
Трес виф
Лент
Виф, авец ентраин

sokojAsset 2

ЗАВРШНИЦА ФЕСТИВАЛА БУНТ 8.0

ЗАВРШНИЦА ФЕСТИВАЛА БУНТ 8.0