SOKOJ

Са великим жаљењем смо примили вест да је члан Сокоја, истакнути композитор, пијаниста и аранжер Корнелије Бата Ковач, преминуо у Београду у 81. години.

Рођен је у Нишу 1942. године, а своју прву композицију „Пусти тротоари“ Ковач компонује већ са четрнаест година – 1956. године.

Ковач постаје члан популарног сарајевског рок бенда Индекси 1966. године, а 1968. године се преселио у Београд где је основао Корни групу.

У каријери дугој више од 6 деценија, својим композицијама је исписао историју наше популарне музике и оставио  више стотина композиција. Његово име ће остати упамећено по хитовима које су изводили Здравко Чолић, Бисера Велетанлић, Оливера Катарина, Лепа Брена, Неда Украден, Мики Јевремовић, Миша Марковић  и многи други.

Корнелије Ковач је писао музику за позориште, филмове и телевизију. Његове песме су биле на многим албумима који су били издавани у: Југославији, Шпанији, Француској, Америци, Шведској, Холандији, Финској… Многе од њих су достигле платинасти или златни тираж. Од 1979. године, Корнелије Ковач је учествовао у многим пројектима у Шпанији као продуцент, композитор и аранжер.

Прошле године је у Нишу добио награду за животно дело.

Изражавамо најдубље саучешће породици, пријатељима и сарадницима у име свих чланова Сокоја.

Фото: приватна архива
sokojAsset 2

IN MEMORIAM КОРНЕЛИЈЕ КОВАЧ

IN MEMORIAM КОРНЕЛИЈЕ КОВАЧ