Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

SOKOJ

 Обавештење породице у вези са испраћајем Драгољуба Ђуричића:

“Породица Драгољуба Ђуричића се захваљује свима на лепим речима и подршци и разуме жељу многих да присуствују испраћају. С обзиром да је Драгољуб страдао од корона вируса желели бисмо да сви ви који сте га волели и поштовали будете безбедни и сачувате своје животе, те сматрамо да није време за окупљања. Кремација ће бити у четвртак у 15:30 на Новом гробљу.“

Са великим жаљењем смо примили вест да је чувени бубњар, Драгољуб Ђуричић, преминуо од последица корона вируса у 68. години.

Драгољуб Ђуричић рођен је 10. октобра 1953. године на Цетињу. Свирао је са групама Леб и Сол, YU група, Кербер и у пратећим бендовима Здравка Чолића и Ђорђа Балашевића.

Каријеру је почео седамдесетих година у Црној Гори, где је био у групама Тhe End, Круне и Exodus. У Београд се доселио 1975. године и као пратећи бубњар славних извођача обишао читаву Југославију.

Као студијски музичар и члан поменутих група , учествовао је у снимању више од 70 албума а одсвирао је и више од 6.000 концерата.

Крајем деведесетих оснива The drums company,  компоновао је за балет, позоришне представе и наступао на спортским манифестацијама.

Био је саставни део музичке сцене која се успротивила режиму Слободана Милошевића а звук његовог бубња обележио је протесте.

Изражавамо најдубље саучешће породици, пријатељима и сарадницима у име свих чланова Сокоја.

sokojAsset 2

ИН МЕМОРИАМ ДРАГОЉУБ ЂУРИЧИЋ (1953 – 2021)

ИН МЕМОРИАМ ДРАГОЉУБ ЂУРИЧИЋ (1953 – 2021)