SOKOJ

Са жаљењем смо примили вест да нас је напустио певач, гитариста и творац блуз бенда Поинт Бланк,  члан актуелног сазива Скупштине – Драгољуб Црнчевић Црнке.

Био је почасни члан Удружења рок музичара Србије – УРМУС. Издао је бројне албуме, истраживао корене блуза и писао ауторске песаме са милионским прегледима.

Др. Проџект Поинт Бланк Блус Банд, Црнке је основао лета 1983. заједно са својим пријатељима Тимотијем Дејвисом (САД), Мајклом Салцом (Аустралија) и Драганом Марковићем. Салц је убрзо напустио групу, па га је за бубњевима заменио Мирољуб Вилотијевић. Пред снимање другог албума (1985), одлази и Дејвис, а уместо њега долази Саша Лабудовић, са којим су снимили овај албум.

Група се растура 1991, па Црнчевић поново окупља групу, овога пута као трио у коме уз њега свирају и Раде Булатовић и Мирослав Карловић, и тако снима и издаје свој трећи албум под називом “ Southern Comfort ”, а након његовог изласка, због ратне кризе из 1991. група се разилази.

Црнчевић 1995. окупља нову екипу у којој, поред некадашњег члана Александра Козакијевића, свирају и Дарко Грујић, Дарко Петровић и Горан Ханс Лотар Илић – Бебе. Ова постава снима албум “Sunny Sky”, али онда, недуго после Божића 1998, сви чланови осим Црнчевића и Грујића напуштају групу.

Након тога, у групу долазе два млада члана, Зоран Миленковић (бас) и Јован Пејчиновић (бубњеви) и група од тада наступа у истом саставу. Током 2000. снимају албум “ Blue Deal”, на коме гостује британски свирач усне хармонике, Џон О’Лири.

Албум излази у новембру 2015. као двоструки компакт диск у издању ПГП РТС и на њему су гостовали  неки од најзначајнијих музичара српске и бивше југословенске блуз и рок сцене, као што су Рамбо Амадеус, Драган Јовановић Крле, Драги Јелић, Ненад Златановић, Јосип Бочек, Видоја Божиновић Џинџер, Небојша Антонијевић Антон и многи други.

 На првом диску су песме са гостујућим певачима, а на другом исте матрице на којима на енглеском пева Драгољуб Црнчевић.

У име свих чланова Сокоја, породици, пријатељима и сарадницима упућејемо изразе искреног саучешћа.

Foto: Printscreen/YouTube/Belgrade Backstage Pass